Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Az INFLUENZA vírus ellen úgy...

Az INFLUENZA vírus ellen úgy tudom nem hat az ANTIBIOTIKUM. Akkor miért írják fel? Ha nem ezzel, hát mivel gyógyítható?

Figyelt kérdés
Magától elmúlik?

#influenza-gyógymódja
2017. febr. 11. 09:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
nálunk alapból felírják, nem kell ahhoz úgy köhögni.
2017. febr. 13. 07:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem nem írt fel antibiotikumot, miért írt volna fel. Nálam tizennyolcadikán indult a buli, azóta tart. Láz nincs, de orrfújás, takonyság, orrdugulás, hőemelkedés az non stop. Most már csak az orrfújás takonyság maradt meg.

Immunrendszer legyőzi, tudod segíteni orrcseppel meg egyéb tüneteket enyhítő szerekkel.

Alternatív gyógyászat + influenza nem tudom hogy működik. Nem vagyok homeopátia ellenes, de nálam még nem bizonyított túlzottan. Talán a tengeribetegség csillapító készítményük, a Cocculine.

2017. febr. 20. 11:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Az influenza -mint kb. minden vírus- magától, sokszor a tünetek csillapítására irányuló kezelés nélkül is gyógyul. Antibiotikumot max. nagyon indokolt esetben írnak fel, ha nagy az esélye a bakteriális felülfertőződésnek (nagyon indokolt eset alatt a valamilyen okból kifolyólag gyenge immunrendszerű és/vagy a krónikus betegeket (azon belül is, akiknek az állapota indokolja ezt a fajta kezelést) értem). Mint azt előbb említettem, természetesen lehet tüneti kezelést is alkalmazni: Bizonyos lázcsillapítók, mint például (hatóanyag szerint): Paracetamol, Ibuprophén (NSAID gyógyszerek).

Ezen felül alkalmazható még antivirális kezelés, aminek elsősorban a vírus kiirtása, kiürülésének gyorsítása a célja. Ez a tüneteket értelemszerűen csak oly módon befolyásolja, hogy amint kitisztul a szervezetből a vírus (ez jellemzően ezen szerek alkalmazása során 1-2 nappal hamarabb történik meg) a tünetek fokozatosan enyhülni kezdenek.

2021. ápr. 15. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!