Az INFLUENZA vírus ellen úgy tudom nem hat az ANTIBIOTIKUM. Akkor miért írják fel? Ha nem ezzel, hát mivel gyógyítható?
Orvost nem tudok, aki influenzára antibiotikumot írna fel... MAximum ha rizikócsoportba tartozik, és nagy az esélye egy bakteriális felülfertőződésnek (ezt is csak egy COPD-s idősnél vagy rossz immunrendszerű gyereknél tudom elképzelni).
Az influenzára nincs gyógyszer (vagyis van, de nem használják rutinszerűen), mert az immunrendszer normális esetben 1-2 hét alatt legyőzni. A tüneteket csillapítják, és ha szövődményes, akkor kezelik.
de, simán felírja a háziorvos az antibiotikumot.!!!
nincs gyógyszer elvileg, csak oltás.
Pihenni kell, és szerintem jó, ha probiotikumokat eszel. + a szokásos egészséges táplálkozás, napfény, stb.
Viranax
Kifejezetten vírusos betegségekre való gyógygomba készítmény.
Igen, vannak orvosok, akik felírják a bakteriális felülfertőződés megelőzése céljából, az esetek többségében gyakorlatilag feleslegesen.
Magától elmúlik, ha az immunrendszer megfelelően működik.
Amióta nem szed a családom semmilyen gyógyszert, csak természetes gyógymódokat használunk és egészségesen táplálkozunk, nálunk a gyógyulás ideje kb. 1-3 nap.
Gyógyteák (hársfa, bodzavirág, lándzsás útifű, citromfű, echinacea, kamilla, borsmenta) mézzel, tengervizes orrspray, illóolajok, probiotikum, D-vitamin, sok gyümölcs, húsleves, napfény - én ezeket használom.
Az antibiotikumok bakteriális fertőzésre használandók! Az influenza pedig vírus. (Igen, tudom, hogy tudod, de gondolok azokra is, akik csak felületesen olvasnak)
Preventív eszközként tekinteni az antibiotikumra számomra felelőtlenségnek tűnik! Azaz megelőzésképp nem szabad antibiotikumot szedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!