Rosszindulatú daganatot lehet nagy mennyiségű c-vitaminnal kezelni? Az orvos nem ajánlotta. Valakinek van tapasztalata?
Kedves Kérdező!
A magas C-vitamin egyes daganatoknál hatásos lehet, de kiemelném, hogy ez feltételes módú mondat volt!
Már a 60-as évektől kezdve tesztelik orvosok, biológusok a C-vitamin daganatoknál kifejtett hatását, és konkrét bizonyítékra azóta sem akadtak. Vannak daganatok, melyeknél lassítja a sejtek szaporodását, de vannak, melyeknél serkenti.
Megértem, hogy akinél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, kétségbe esik, és mindenféle hókusz-pókuszokban hirtelen hinni kezd, DE ez nem old meg semmit, áltudományos oldalak egynapos gyógyulásait is érdemes kihagyni, sajnos nem így működnek a daganatok.
Mint genetikus azt tudom tanácsolni, hogy mindent, amit a kezelőorvos mond, tartsa be a beteg!!! A kemoterápiáról nagyon sok negatív vélemény van, nem is ok nélkül, nagyon kellemetlen mellékhatásai vannak (hajhullás, étvágytalanság, hányinger... Stb), DE a kemoterápia mindenképp hasznos, ha a beteg túl akár élni
Kedves Kérdező!
A magas C-vitamin egyes daganatoknál hatásos lehet, de kiemelném, hogy ez feltételes módú mondat volt!
Már a 60-as évektől kezdve tesztelik orvosok, biológusok a C-vitamin daganatoknál kifejtett hatását, és konkrét bizonyítékra azóta sem akadtak. Vannak daganatok, melyeknél lassítja a sejtek szaporodását, de vannak, melyeknél serkenti.
Megértem, hogy akinél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, kétségbe esik, és mindenféle hókusz-pókuszokban hirtelen hinni kezd, DE ez nem old meg semmit, áltudományos oldalak egynapos gyógyulásait is érdemes kihagyni, sajnos nem így működnek a daganatok.
Mint genetikus azt tudom tanácsolni, hogy mindent, amit a kezelőorvos mond, tartsa be a beteg!!! A kemoterápiáról nagyon sok negatív vélemény van, nem is ok nélkül, nagyon kellemetlen mellékhatásai vannak (hajhullás, étvágytalanság, hányinger... Stb), DE a kemoterápia mindenképp hasznos, ha a beteg túl akarja élni.
Második tanácsom, hogy ha sugárterápiára kerülne a sor, a beteg lehetőleg mozdulatlan legyen a kezelés során!!! Néhány mm mozdulat is okozhat maradandó, akár végzetes károsodást!
Harmadik tanácsom, és talán a legfontosabb, hogy ha a kezelések sikeresek is voltak, aktív munkába, életbe történő visszatérés után bármilyen 3-4 napnál tovább fennálló gyengeség, fáradtság, fáradékonyság, fizikai fájdalom esetén azonnal keresse fel a lezelőorvost, és kérjen kemoterápiát!!!
A "rák" azaz daganatok túlélhetők, csak idoben kell tenni ellene, orvosokra hallgatni!!!
Bármi további kérdésre szívesen válaszolok, ha engedélyezik az oldal munkatársai az elérhetősegem megjelenítését:
laszloze@gmail.com
Ezt a cikket olvasd el, ebben részletes összefoglalót találsz:
azért vicces, hogy pont azt a választ pontozták le, ami leírta a lényeget... :)
egy onkológus lánya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!