Rosszul záródó gyomorszáj (cardia) megerősítése lehetséges?
Csak felírják a gyógyszert, ami sok esetben nem is hat. Manuálterápiáról, akupunktúráról hallottam, ami jó lehet.
Amúgy honnan tudod, hogy gyengén zár a gyomorszáj? Annak is oka van, hogy meggyengül: stressz, ételallergia, túlsúly, helytelen táplálkozás, stb.
Köszönöm a válaszokat! Reflux miatt... Nincs sok gyomorsavam, de mégis feljut oda, ahova nem kéne.
És tegyük fel, ha már teljesen elgyengült és nyitott, akkor is helyrehozható?
Rendszeresen sportolok, nincs túlsúlyom, odafigyelek arra hogy mit, mikor, mennyit eszek, nem dohányzom,nem kávézok, alkoholt sem iszok. Azt hiszem a stressz meg a hajlam itt a ludas, annak ellenére, hogy szoktam relaxálni.
Tehát akkor külön tudják kezelni a gyomorszáj hibáját?
Érdemes kipróbálni a fejállásos jógagyakorlatokat? Azt olvastam, hogy ezek rákényszerítik az izmot hogy összehúzódjon.
Nincs olyan gyógyszer, ami a gyomorszáj izmának záródását idézné elé, próbálják kifejleszteni ezt a gyógyszert, de még nincs.
Én természetes készítményről (tea, vitamib, stb.) sem hallottam, hogy lenne.
Ha nagyon extrém módon nem zár (előfordul, de nagyon ritka) és már szenvedtél jó pár évet és a sav csökkentésére adott gyógyszerek nem hatnak, akkor esetleg szóba jöhet műtét. Ritkán alkalmazzák, mert vagy segít vagy nem.
Nem tudom, hogy a fejállás mennyire hasznos, mert úgy csak jobban áramlik a gyomorsav.
De nem hinném, hogy neked nagyon extrém módon nem zár a gyomorszáj.
Az én helyzetem tényleg nem extrém, csak egy elméleti kérdés volt.
Hát megpróbálok egy "nagytakarítást" csinálni bent, a savcsökkentőt most hanyagolom. Ha ez sem válik be, akkor felkeresek egy kineziológust.
Egyébként volt valakinek már tapasztalata ilyen orvossal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!