Futás! Iszonyatosan fáj/begörcsöl a vádlim futásnál, ezért nem tudok annyit futni, amennyit szeretnék. Miért van ez?
másfél hete járok futni, és egyszerűen nem tudok 2000 m-nél többet futni, mert iszonyatosan fáj, és begörcsöl a vádlim, de úgy,. hogy alig tudok hazasétálni is.
érzem, hogy sokkal többet bírnék futni, ha nem fájna a vádlim. Szinte el sem fáradok rendesen. Régebben 4-6 kilómtereket futottam, mindennemű vádlifájdalom nélkül.
Mit nem csinálok jól?
Több bemelegítés kéne, többet nyújtsak, vagy nem jó a futótechnikám? Esetleg étrend?
Az első 2 körben szinte semmi baj nincs, de utána elkezdődik... (1 kör 400 méter)
Fogyás céljából futok (zsírból fogyást szeretnék), de így épphogy kitellik a 30 perc, de ennél tudom hogy többet kéne, de egyszerűen a vádlim nem bírja......
cipő lehet probléma? Nem tipikus futócipő, hanem kínai vmi, kemény vékony lapos talpa van. (salakos pályán futok)
19/F
A cipődet mindenképp cseréld le nem kínaira, ezen nem érdemes spórolni, mert sok múlhat rajta. Azt nem tudom, hogy a görcs ezért van-e. Mindig melegíts be rendesen, de ha már anno sportoltál, futottál rendszeresen, akkor ezzel sem lehet baj, hiszen biztosan tudod, hogy mit hoygan kell.
Valószínű hogy valami tavaszi vitamin és ásványianyag-hiány. Talán. Azt tudom, hogy izomgörcsöt a kalciumhiány okoz. Vegyél a patikában pezsgőtablettát, és igyál naponta egyet. Az amúgy sem árt sportos életmód mellett.
Ha nincs egyéb panaszod a lábadra, és nincs sérülésed, akkor ez valószínűleg használ.
Igen, az a megoldas, amit az elso hozzaszolo irt!
Az izzadaskor kidobod a szervezetedbol az elektrolitot, ami valszeg amugy is kiocsit alacsonyabb a szervezetedben (mint nekem).
En is hasznalom mindkettot, es csak igy jo!
Jah, meg a bemelegítés is sokat segít!
Mert hiába szedsz tablettákat ha nem melegítettél be utánna meg szétszakadnak az izmok mert nincs ami előtte begörcsölve jelezze hogy túl vagyok terhelve!!!
Tehát magnézium, kálcium! Kipróbálom.
Cipő terén meg nem tudom. Lehet beruházok valamire ha nem javul a helyzet.
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek, mert fogalmam sem volt, hogy mivel javítsak a helyzeten...De tényleg!
nekem is ugyanez a bajom...ilyen hatalmas suliköröket futunk,utcával együtt,és a 4-5 kör után fáj a jobb-bal vádlim,úgy hogy örülök hogy állni bírok rajta..és sétálni..én sem tudom mi ez...
13/L(és nem vagyok kövér,tehát nem azért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!