A Coca-Cola gyógyszer? Miért múlik el tőle a hányingerem vagy a gyomorégésem?
Figyelt kérdés
2016. máj. 21. 09:04
11/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!
Az a furcsa, hogy régebben volt, hogy nekem is égett a szénsavastól a gyomrom. De most valami megváltozott és most gyógyír.
2016. máj. 24. 19:49
12/18 anonim válasza:
Pl a savtúltengésre citromlevet ajánlanak, sav a savat közömbösíti. Nekem a cukrászdai krémes sütemények viszik fel a savamat, ami érdekes nagyapám nagyon savas bora pedig le. (tiszta bor semmi hozzáadott cukor csak a termőtáj nem jó) Kólára kitérve múltkor savcsökkentőket úgyis parodizálják, hogy az ember óriásit büfög tőlük....múltkor ment a hasam minden bajom volt valami hidegre vágytam 1dobozos hideg kóla helyre tett.
13/18 szalaiga.bor válasza:
A sav a savat nem közömbösíti, legfeljebb a lúg, pl. a tej. Elképzelhető, hogy egyes esetekben segíthet a savas ital/étel, de nekem az a furcsa a dologban, hogy ha a szervezet érzékeli a citromot, és ezért nem termel több savat, akkor miért nem érzékeli a saját savat? Sajnos nálam hosszú évek tapasztalata, hogy a savas ételek emelik a gyomorsavat.
14/18 anonim válasza:
Mert kátrány van benne. Ha valakiben semmi nem marad meg, egy kanál víz sem, akkor Coca colát kell venni, kikeverni belőle a szénsavat és kiskanállal "eszegetni". Mi kórházat kerültünk el ezzel a módszerrel, a kiszáradás miatt már össze volt pakolva a csomag. Azóta még kétszer alkalmaztuk sikerrel.
15/18 anonim válasza:
"Mert kátrány van benne."
Egy büdös gramm kátrány nem volt soha semmiféle kólában.
16/18 anonim válasza:
Kàtràny a cigiben is mérgező neem??
17/18 anonim válasza:
Mérgező a cigiben is, a papír égése közben jön létre ott, a kólában alapból nincs kátrány, ez egy urban legend. A sötét színét a karamell (és gondolom pár színezék) adja.
18/18 Helyes válasz válasza:
A kóla igen is gyógyszer.Megiszom egy pohárral,máris jobban érzem magam.:)
Ja és a fejfájásra is nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!