Derekam alsó részénél porckorong sérvem van. Járok csontkovácshoz mert nem akarom megműtettni. Hallotam erről a life balance porckorong tornáról, van valakinek esetleg személyes tapasztalata?
Uram isten... Ti szakemberek vagytok?... :O Én jógával hoztam helyre a kialakulni készülő porckorongsérvet.
Legnagyobb butaság, hogy csak a műtét a megoldás, iszonyú károkat okoz a műtét, amikről sokan nem tudnak!
Kedves Kérdező!
Hosszútávon a csontkovács nem megoldás, mivel a korrekció mellett törzsizom-erősítésre is szükség van (főleg a gerinchez közeli mély izmokról van szó). A Life Balance torna a gerinctorna egy jól marketingelt fajtájának tűnik, az alapjait bármely gyakorlott gyógytornásznál el tudja sajátítani, így forduljon hozzájuk bizalommal. A műtéti indikáció akkor merül fel, ha nem szűnik a fájdalom mozgásra, vagy fekvésre, erőteljesen kisugárzik lábba - a fájdalom, illetve a zsibbadás -, avagy széklet- és vizelettartási probléma merül fel.
Az téves gondolat, hogy műteni mindenképp érdemes, mivel a terület mindenképp hegesedni fog, a porckorongok sérülni fognak, az esetleges csigolya rögzítések alatt és felett pedig túlmozgások fognak kialakulni - ami következő sérvekhez vezethet. Jelenleg a gerincműtétek gyerekcipőben járnak; aktív életet élők érezhetik ennek a hátrányát, mivel a gerinc mozgástartománya be fog mindenképp szűkülni.
Amíg csak lehet, konzervatív terápiához kell folyamodni: torna, denevérpad, masszázs, sport.
Üdvözlettel,
Szabó Klára,
gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!