Szabad-e fogyasztani a hidrogén peroxidot?
Sok helyen olvastam róla hogy sok betegségre jó. Valamelyik nap meg találtam egy videót erről,hogy fogyasztható.
Ki mit tud erről? tapasztalatok?
Az eszmefuttatásom a következő, a peroxid tiszta vízzé és oxigénre bomlik. A beleinkben igen is szükség van az emésztést végző önálló életformáknak az oxigénre ahhoz, hogy maradéktalanul lássák el feladatukat. Az oxigén csak egyetlen életformának ártalmas, ez pedig a biogázerjesztő baktérium.
Véleményem szerint, az öreg úr nem beszél hülyeséget! Az oxigént az emésztésbe normál körülmények között folyadékokkal,(lédús gyümölcsökkel), zőldségekkel (mennél zöldebb a nővény amivel táplálkozunk annál egészségesebb), és a nyálban oldódott levegő oxigénjével juttatunk be.
A boltokban vásárolt agyon tartósított élelmiszerek egyáltalán nem tartalmaznak oxigént. Ezért huzamos táplálkozás után csak eregetik egyesek, az illatosnál illatosabb biogázt.
A hidrogénperoxid nem a tisztítóhatásánál fogva jótékony hatású, hanem mert életed ad azoknak az önálló életformáknak, amit egyébként a tartósítószerekkel, védőgázas csomagolással kiírtunk a táplálékunkból.
Ez a kis aranyos emberke sem a 30% -os peroxidot javallja, amivel csontokat fehérítenek, hanem a mindössze 3%-osat amit a gyógyszertárakban szabadon forgalmaznak.
Megjegyzésként elmondanám, hogy az oxigéndúsított vízre sokan esküsznek! Hát ezt is hidrogénperoxid csekély %-os hozzáadásával érik el!
Eddig úgy gondoltam,hogy a látottak alapján nyugodtan lehet fogyasztani, de most már nem vagyok biztos benne:
A baj a hidrogén-peroxiddal az, hogy lényegében szabadgyök. A sejtekben végbemeno oxidáció során ugyanis nagy reakcióképességu molekulák, mint hidroxilgyökök és hidrogén-peroxid valamint hipoklorit, nitritgyökök és peroxinitrit, szabad oxigén, ill. három vegyértéku oxigéngyökök jönnek létre. Ezek a szabad töltésekkel rendelkezo molekulák károsítják a DNS-t, fehérjéket, szénhidrátokat és lipideket, súlyos betegségeket okoznak: rákot és szív-érrendszeri megbetegedéseket.
"Általánosságban elmondhatjuk, hogy ha a sejtekben, szövetekben oxigéntöbblet van, az oxigén elektronlopó (oxidáló) tulajdonsága miatt ott negatív töltésű elektronokból is több van – az egészség dominál. Ha a pozitív töltésű protonokból, azaz a hidrogénből van több a rendszerben – az betegségekhez vezet"
Ez is azt mondja, ha jól értelmezem a szavakat, hogy némi plusz oxigén a szervezetben egészséget ad. Tehát a szóban forgó vegyület ilyen kis százalékos hígításban csak az egészségünkre lehet jótékony hatással. Nem okozhat rákot! Épp hogy lehetőséget biztosít a szervezet számára a rákos elváltozások kiküszöbölésére!
Az utolsó válasz kissé hajmeresztő.
Az elektron-proton egyensúlyt a Lewis-féle sav-bázis elmélet írja le. Tény, a protontöbblet nem jó a szervezetnek, de hál istennek az emberi test olyan jól működik, hogy az egyensúlyt fenntartja. Ennek oka, hogy a test különböző részein különböző pH-ra van szükség. A gyomorban akkor működnek a dolgok, ha savas a pH-ja, míg a nyálnak enyhén lúgosnak kell lennie. A vér pedig közel semleges. Ebbe a rendszerbe kívülről vegyszerrel nem érdemes beleavatkozni, mert könnyen halálhoz vezethet.
És a vízben (nyálban) a szén-dioxid sokkal jobban oldódik, mint az oxigén.
Az pedig, hogy az oxigéntöbblet jót tesz... Nos nem véletlenül nem tiszta oxigént lélegzünk be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!