Van olyan, aki meggyógyult valamilyen panaszból homeopátia, vagy akupunktúra hatására? Ha igen, válaszként írja le röviden az esetét. Olyan is leírhatja, akinél nem használt, ellenpéldaként.
"akupunktúra nevű csalás által"
Igen az akupunktúra nevű csalás, ami mellesleg már legalább több mint 10000 éves, Kínából származik tehát ennyi erővel a kínaiakat csalóknak nevezted ilyen felfogással, ami elég nagy hülyeség!
Teljesen veszélytelen és mellékhatás mentes! Azóta megváltoztak a törvények nyugaton és itthon is, hogy csak is kizárólag szakorvos végezheti az akupunktúrát, azok akiknek nagy az anatómiai ismeretük, ez által teljesen veszélytelen az akupunktúra és max egy szúnyog csípést érez beteg ha beszúrják a tűt eleve nagyon vékony és csak a meridián pontokra helyezik rá ja kb ennyire veszélyes!
A két linkedről amit linkeltél meg inkább nem mondok semmi róla mint szakember, mert egyszerűen nevetséges, még, hogy káros a homeopátia meg az akupunktúra! A homeopátia az olyan szinten higitva van, hogy már nincs benne káros molekula és ezt minden orvos tudja, hogy épp ezért nem káros, tehát ez máris megvan cáfolva! Az akupunktúrás linked meg egyszerűen nevetséges az én általam belinkelt vizsgálati eredmények olyan szinten hazavágják meg orvosok is, mint a huzat!
Ennyi erővel belinkelhetnéd pl azt is, hogy a gyógyszer okozta mellékhatások Amerikában lassan a 3. helyet foglalják! :) A hagyományos orvoslásról is linkelhetnél csalást pl, hogy hány gyógyszert tiltottak be, amiket több tíz éve forgalmaztak utólag kiderült, hogy hatástalanok.... És ezeknek a mérgeknek köszönhetően ez miatt vannak elhalálozások, szóval ez gondolom nem csalás és teljesen normális! Ilyen felfogással ezt is a csalások közé lehetne sorolni és a nyugati orvososokat de még sem teszem, mert szükség van a nyugati orvoslásra de ugyanúgy szükség van a komplementer medicinára is, tehát ez egy vicc amit linkeltél!
Úgy, hogy ez a link jóformán nem bizonyítja azt, hogy az akupunktúra veszélyes lenne főleg azt, hogy csalás, ami mellesleg 1994-ben történt egy egyetlen eset, amit dokumentáltak! Nem véletlenül szakorvosok végezhetik el az akupunktúrát mivel komoly anatómiai ismeretek kellenek hozzá, ahogy a gyógymasszőröknek, gyógytornászoknak a reflexológiához meg az akupresszúrához!
Amúgy meg komolyan nem tudom milyen emberek szólnak az ilyen témákhoz, de feltételezem a 80%-nak halvány lövése sincs a témával kapcsolatban semmiről sem!
Ilyen hülyeséget írni hogy a legtöbb betegség gyógyszer nélkül is alábbhagy?
Porckorongsérved lesz az szerinted elmúlik magától pl?
És még sorolhatnám a traumatológiai, ortopédiai, reumatológiai betegségeket, amivel kizárólag gyógymasszázzsal, gyógytornával és max fájdalom csillapító kenőcsökkel tudunk javítani és ezek maguktól soha nem fognak rendbe jönni! És ott van a reflexológia, ami számos ilyen betegségre teljesen hatékony! Semmiféle placebo hatása nincs ezeknek a kezeléseknek!
"ami mellesleg már legalább több mint 10000 éves"
Ez azt bizonyítja, hogy hatásos és helytálló?
3000 éve Isten büntetése volt a járvány, ha valaki skizofréniás volt, akkor az ördögűzéssel oldották meg, ha leszbikus, akkor bolondokházába zárták.
Biztos, hogy az a jó ami régen volt?
Nem zavar, hogy linkeltem hatékony vizsgálati eredményeket róla? :)
Már régóta hatékonyabb, mint a placebo és az akupunktúrás pontokat/meridiánokat már rég kimutatták molekuláris biológiai módszerekkel, de ne zavarjon! :)
"Biztos, hogy az a jó ami régen volt?"
Biztos, hogy jó az ami ma van?
Dr Zacher Gábor toxikológus szerint a 3 népbetegség a gyógyszer okozta mellékhatások és sok szakember szerint és orvos szerint a gyógyszerek jelentős többsége nem is hatékony, mint gondolnák!
Megfordítanám a kérdést ha már így feltette az ellenkezőjét nos én szolgáltam, mint szakember hatékony vizsgálati eredményekkel, amik igazolták az akupunktúra hatékonyságát és a többi keleti orvoslás hatékonyságát is és bátran kijelenthetem, hogy nincs mellékhatása ezeknek a kezeléseknek!
De a gyógyszerekkel a mi fene van? :)
Fontos szerepük van valóban viszont ha egyik mellékhatásra adják a másikat és így tovább ennek ez volt az eredménye, és gondolom ön szerint ez teljesen korrekt! :)
Tudja mit jobb ha nem megy bele velem ilyen vitába, mert nem az a fajta ember vagyok, akit hülyének tud nézni a témában és a kérdezőt sem, ezt csak úgy megjegyezném ! :)
Én vagyok az, aki kérdezte,hogy biztos jó-e ami régen volt.
Nem akarok belemenni vitába főleg hogy ilyen lekezelően írta, hogy meg se próbáljam.
Azért érdekelne, hogy milyen szakember, aki homeopátiában hisz/gyakorolja. Csak, hogy lehetőségem legyen elkerülni messzire.
Üdv.
"Azért érdekelne, hogy milyen szakember, aki homeopátiában hisz/gyakorolja. Csak, hogy lehetőségem legyen elkerülni messzire."
Most tulajdonképpen miről is beszél??? :)
Ki a túró beszélt a homeopátiáról???? :)
Na jó tényleg hagyjuk.....
"Erről szólt a kérdés."
És én hol írtam itt a homeopátia hatásmechanizmusáról bármit is?
Te nagyon okos.... :)
Nektek annyi eszetek van komolyan, mint egy marék lepkének és még finom voltam... Még szerintem az általános iskolát sem jártátok ki, vagy nem tudom, hogy mit lehet ennyire félreértelmezni.... :)
Az akupunktúra hatásmechanizmusáról írtam, erre meg a marha azt írja, hogy: "Azért érdekelne, hogy milyen szakember, aki homeopátiában hisz/gyakorolja. Csak, hogy lehetőségem legyen elkerülni messzire."
Hol írtam itt a homeopátiáról? :)
Magyarázzátok már el ti nagyon okosok...
Engem hidegen, hagy a homeopátia nem is tartozik a természetgyógyászathoz mivel nem természetes úton történik a gyógyulás, hanem ez is már szintetikus szerrel.. Pontosan erről van szó, hogy az ilyen dolgok miatt van az, hogy a természetgyógyászatot össze mossák az ilyen hatástalan dolgokkal és akkor már is hülyeségnek tünik a természetgyógyászat pedig marhára nem tartozik hozzá... A másik meg a kiropraktika/csontkovácsolás, aminek szintén semmi köze a természetgyógyászathoz, ugyanis aki úgynevezett csontkovács az manuálterapeuta és azt csak gyógytornász és szakorvos végezheti és az bizonyítékokon alapuló orvoslás és fel is használják az egészségügyben ahogy a reflexológiát, akupunktúrát stb....
És igen tudok róla hogy vannak olyan "csontkovácsok" akik papír nélkül vagy pár hónapos kiropraktört végeztek el, aminek semmi köze a manuálterápiához, az tényleg kuruzslás.... Nehogy azt higgyétek hogy én azokat a dolgokat támogatom ami hatástalan és próbálják a természetgyógyászatba belerakni aminek alapból semmi köze hozzá.... Ami a természetgyógyászathoz tartozik az az akupunktúra, akupresszúra, jóga, gyógytorna, gyógymasszázs, reflexológia, fizioterápia, manuálterápia, fitoterápia/gyógynövény terápia, gyógyteák, fűszerek stb... És legyünk őszinték ti is fogyasztjátok ugyan ezeket a dolgokat, mert szükség van a szervezetnek ezekhez a természetes gyógymódokhoz....
Gondoljatok már bele abba, hogy hagyományos kínai orvoslás és az ayurvéda, ami 10000 éves, hogy ne lenne hatásos, hogy ne működne mikor a kínaiak élnek a legtöbben a világon és szinte ott van a legmagasabb kor, meg a tibetieknél is.... És közlöm, hogy a lakosság 4-5-ét a természetes gyógymódok segítségével tartják fent egészségesen.... Kínában, Indiában, Tibetben és a több keleti országban, mind gyógynövényekkel gyógyítják magukat az emberek és természetes úton és ma napig élnek az emberek ott és csak is a belső gazdagságra figyelnek a "szeretetre", ami a legfontosabb emberi tulajdonság!
Higgyétek el nem véletlenül mondják, hogy a hit ereje képes befolyásolni az egészséget az is összhangban van az életenergiával és a meridiánokkal, ami az akupunktúra alapja.... És ez már nagyon ősi tudás, ami a mai napig fent maradt....
De amúgy nem is értem miért veszekedek ilyen emberekkel.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!