Szerintetek melyik nagyobb hatástalan humbug, az
akupunktúra vagy a homeopátia?
Szerintem egyik sem humbug. Kedves Kérdező, nyilván még egyiket sem próbáltad, vagy ha igen, akkor valószínűleg rosszul, vagy nem szakértőnél jártál.
2012. aug. 13. 20:39
Homeopátiát még nem próbáltam, de az akkupunktúra hatásos, csak nem feltétlen minden betegségre. Ha maga a betegséged nem is javul, de a tested bizonyos pontjaira beszúrt tűk mindenképpen hatnak, és ezt érzed közben, és utána is. És ez az érzés nem magyarázható azzal hogy tűt szúrtak beléd, mert maga a szúrás nem fáj, a tű pedig olyan vékony hogy nem értem miért nem hajlott le simán a bőrömről:D
2012. aug. 13. 21:54
Két évvel ezelőtt a fél (egyik oldala) tüdőm hörgői mind telis-tele voltak gennyel, nem jött ki, annyira be volt gyulladva, hogy nem bírt kijönni. Semmiféle köptető módszer nem használt(ACC, sóbarlang, Fluimucil, Mucropont, kakukkfű szeszben oldva, kakukkfű teában, gőzölés, hideg sósvizes pipa... semmi!) Hetek óta fulldokoltam, éjszakákat nem aludtam, éjjel gennyt hánytam. 6 hónapig voltam beteg, és egyre rosszabb lett.
Az akupunktúra gyógyított meg. (a srác már elment Japánba, aki meggyógyított, és örökké hálás leszek neki)
2012. aug. 13. 23:09
(természetesen orvosnál is voltam, és toltam a Dalacint ezerrel, még mellkas CT-re is elküldtek, de széttették a kezüket, hogy nem tudnak segíteni)
2012. aug. 13. 23:10
Jan Sborei: ezt hívják anekdotának. Te mesélsz. Én meg nem hiszem.
Na, ennyire hatékony az akupunktúra meg a homeopátia! Placebón túlmutató hatása bizonyítottan nincs!
2012. aug. 14. 01:28
6/11 A kérdező kommentje:
A héten kaptam akupunktúrás "kezelést" a gerincsérvemre. Megkérdeztem, fáj-e. A doki azt mondta diplomatikusan, az emberek többségének nem. Majd elkezdte bedöfködni a tűket a beteg teróletre (hova máshova). Az elsőt csak kicsit éreztem, a negyedik már piszkosul fájt. Majd kiment a folyosóra azzal, hogy feküdjek egy darabig nyugodtan. Pár percen belól már úgy fájt, hogy hangosan nyögtem, azon voltam, hogy felordítok. Erre bejött, és csavart kicsit e tűkön. Egy idő után olyan volt, mintha a csigolyáim közé lennének beszúrva. Hazafelé egy darabig mintha valami javulásfélét éreztem volna (vagy csak ezt akartam érezni). Egy óra hosszat ha tartott. Otthegytam tizenötezer forintot, és leomondtam a következő alkalmat. Mással foógnak szórakozni a továbbiakban, de nem velem.
Elég nagy bajnak tartom, hogy név nélkül bárki irhat itt bármit. Pl a csodás gyógyulásokról. Én ahhoz leletet kérek, akkor elhinném :)
Én voltam akupunktúrán, azt igérték hogy rendbe vágják az ízületi és egyéb fájdalmaimat, semmit sem használt. Első néhány alkalommal bemeséltem magamnak hogy jobb, utána: jobb lesz, aztán rájöttem semmit nem ért.
2012. aug. 14. 09:45
Ha beteg lennék, megtennék mindent a gyógyulásért. Valószínűleg sokan megélnek ebből, de ha egy kicsit hiszel benne érdemes kipróbálni.
2012. aug. 14. 11:08
9/11 A kérdező kommentje:
"Ha maga a betegséged nem is javul,"
Köszi, tényleg pont ilyen gyógymódokra van szükség.
Vannak, akiknek beválnak az alternatív gyógymódok, vannak akiknek nem. És ez ugyanúgy igaz a klasszikus orvoslásra is. Egyik sem képes csodákra... Csak amikor az ember végigjár 86 orvost a problémájával, és mindegyik lesz*rja, akkor a végén mindig valami alternatív módszer felé fordul. Nem kéne általánosítani. Az egyik problémán ez segít, a másikon az. Ennyiből én is mondhatnám, hogy a Panalgorin egy nagy humbug, mert nekem a homeopátia segít a fejfájásomon... Vagy akármin.
2012. aug. 14. 14:46
Kapcsolódó kérdések: