Pajzsmirigy alulműködésem van, melyik fajta galaj teát kell rá innom, és napi mennyit?
Figyelt kérdés
Illetve ha van rá egyéb természetes gyógymód, akkor légyszi, segítsetek benne! Köszi!2016. febr. 5. 08:47
1/6 anonim válasza:
Szia, természetes gyógymódot nem tudok rá, én gyógyszert szedek (Letrox), de annyit tudok tanácsolni, hogy figyelj a jód pótlásra, nekem ezt javasolták (jódozott tengeri só, jódozott víz fogyasztás), illetve fogyassz sok halat és alacsonyabb koleszterin szintű ételeket.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Én nem szeretnék gyógyszereket, sokan évekig szedik eredmény nélkül,viszont erről a teáról jókat hallottam.
2016. febr. 5. 10:14
3/6 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy az alulműködést mi okozza.
Ha autoimmun betegség, akkor nem szabad jódot fogyasztani. Kerülni kell! Ilyenkor a szelén segíthet.
A közönséges galaj teát szokták ajánlani. Közönséges galaj tinktúra is kapható.
4/6 Kovacsegi válasza:
Közönséges galajból kell teát készíteni.
5/6 anonim válasza:
Nekem a GAPS étrenddel (paleóhoz hasonlít) 4 hónap alatt 1,2-vel ment lejjebb a TSH-m. Igaz, nekem enyhe pm alulműködésem volt, épp csak annyi, hogy 5 évig nem tudtam teherbe esni. Emiatt szedtem Letroxot is, de csak a legkisebb dózist.
6/6 anonim válasza:
Nekem a paleotól jött elő a pajzsmirigy alulműködésem (autoimmun). Szóval azért csak óvatosan vele. Nem mindenkinek ugyanaz a diéta válik be. Mióta nem paleózom, azóta jobban vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!