Bioptron lámpa, lencsék színei, mellékhatások?
Figyelt kérdés
Nemrég sikerült szereznem egy bioptron lámpát.Sajnos a használati útmutató nem jött vele.Nagyon sok jót hallottam a lámpáról,de kicsit szkeptikus vagyok,mert azt is hallottam,hogy rákkeltő.Vajon igaz?Esetleg valaki tudna nekem adni információt a használatáról?Pl melyik fény mire való? Mennyi időre szabad használni? Egyáltalán hogy kezdjem?Ekcémát,csípőfájdalmat,ízületi fájdalmakat szeretnék vele enyhíteni. D514 a típusszáma.Esetleg ban valakinek hozzávaló használati útmutatója?Köszönöm!2016. jan. 25. 02:45
11/19 Salx Narval válasza:
Egyféle gyógyhatása azért van a cuccnak, ha valaki ennyit kifizet a semmiért az bebeszéli magának, hogy hú de jó volt és akár ettől még az öngyógyító reakciók is felerősödhetnek. Nem olyan régen szereltem egy ilyen lámpát (izzót cseréltem) hát, ettől még én is többet vártam, gyerekek nincs ebben semmi, ez egy vezetékes zseblámpa ventilátorral ami azért kell bele mert egy túlméretezett 25W-os fém halogén izzó van benne zárt helyen ( 200 Ft- os normál izzó) és melegszik tőle. Ha tényleg úgy vélik, hogy gyógyít a polarizált fény akkor már egy komoly polárszűrőt (fototechnika) is beletehettek volna ennyi pénzért. Bizton állíthatom, hogy becsaptak benneteket, szerelő vagyok tudom, hogy mi volt a kezemben. Nem akarok senkit elkeseríteni és lebeszélni sem, sőt kívánom, hogy gyógyuljon meg mindenki még az sem igazán zavar ha lámpának tudjátok be. Az infra az más, viszont azzal csak óvatosan mert sok problémákra hatásos de van, hogy felerősíti egyes gyulladások hatását és a kényesebb bőrűeknél bőrpírt is okozhat, de legalább ez tényleg hatásos lehet.
12/19 A kérdező kommentje:
Hét ehhez már hozzá szólni sem tudok.Elkeserítő.
2016. jan. 26. 23:40
13/19 anonim válasza:
Ha utána keressel kérdező 1 perc és rájössz, hogy parasztvakítás, szintíszta lehúzás, átverés.
14/19 Salx Narval válasza:
Félreértés ne essék én nem a polarizált fény esetleges gyógyító hatását vitatom, ez legyen az orvosok, kutatók dolga. Az viszont biztos, ha van is ilyen hatása akkor sem ezektől a kis lámpáktól várható az egészségügyi hasznosítása. Gondoljatok bele azért a nap ereje áll szemben egy kis izzó fényével. Többet vagyunk polarizált fényben a mindennapjaink során mint "szűretlenben" ,az a kis plusz amit a lámpázás hozzátenne ehhez szinte elhanyagolható. Igazán sajnálom kedves kérdező, hogy kedvedet szegtem én csak leírtam a véleményemet erről a lámpáról, kizárólag szerelői szempontok alapján.
15/19 anonim válasza:
Hülyeség az anyátok, pár ember olvas valamit neten aztán elkönyveli hogy hazugság.. Nekem volt egy mély seb az arcomon amire az orvosok azt mondták ennek sajnos mindenféle kencefice mellett is nyoma maradhat. Hát kölcsönkértem a barátnőmtől ezt a lámpát azt gondoltam hogy rosszabb tőle nem lehet, és a ti parasztvakításnak nevezett pénzlehúzásotok 2 hónap alatt úgy eltűntette a sebet hogy nyomát is csak akkor látni ha nyáron leég a bőröm akkor ott egy kis folt meglátszik.. Szóval akinek a tapasztalata egyenlő a nullával az a baromságai helyett inkább maradjon csendben
16/19 anonim válasza:
17/19 anonim válasza:
A lámpa felépítéséhez annyit tennék hozzá, hogy valóban polarizált fényt ad, de nem szűrőkkel, hanem a benne lévő tükörrel - ami megfelelő szögben beállítva (lásd: Brewster-féle szög) közel 100%-ban polarizálja a fényt (legalábbis ezt mondják). A korábbi típusban valóban szűrő volt, de az csak valami 30%-os polarizációs hatékonysággal bírt. Tehát ilyen értelemben nem átverés, más kérdés, hogy az ára teljesen indokolatlan.
18/19 Salx Narval válasza:
Nem igazán tükör, de végül is mindegy minek nevezzük. 8-vagy 9 db vékonyka ovális üveglap van egymásra téve közte olajfilm réteggel. A többi észrevétel stimmel. Ha szétszedted te is láthattad, hogy gyakorlatilag egy egyszerű cucc, az teszi kicsit bonyolultabbá, hogy beépítettek egy tápot és egy kis ventilátort az izzó hőtermelése miatt. Ha 220v-os izzót tettek volna bele akkor még tápegység sem kellene hozzá. Én mondjuk nem bánom, hogy magas az ára mert így boldogan kifizetik a javítási költséget sőt örülnek, hogy ennyire olcsón megúszták. A szervizben tízezrekért javítják én viszont reális áron a negyedéért, nincs képem lehúzni őket.:D
19/19 anonim válasza:
Nem mondom hogy a polarizált fénynek nincs semmilyen hatása, de azt azért tudjátok, hogy a polarizáció nagyon érzékeny a szóródásra. A bőrben pár 10, esetleg 100 mikron után már a polarizáció teljesen elveszik, onnantól a fény ugyanolyan mintha bármilyen egyszerű lámpával világítottátok volna meg.
Tehát ha van is hatása, az nem a polarizáció miatt van hanem egyéb dolgok miatt.
Ez a cikk pl homogén szövetben 0.85mm-re becsli azt a távolságot amíg TELJESEN megszűnik a fény polarizáltsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!