Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » A C-vitamin nagyobb dózisban...

A C-vitamin nagyobb dózisban (500 mg) valóban veseküvet okoz? A patikus közölte hogy biztosan kövem lesz és meg is mutatta a gépén hogy ott van a mellékhatások között. és ezért csak max 60 mg ot szabad fogyasztani. Ez mennyire igaz?

Figyelt kérdés
2015. nov. 21. 22:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
én napi 20000mg c vitamint szedek be és ha ettől kevesebb szarabul érzem magam. Kecske is 14g termel nap és sose náthás.:)
2015. dec. 5. 07:01
 12/15 Salamon Bálint ***** válasza:
11-es: Gondolkodtál már azon, hogy kecskét egyél?
2015. dec. 8. 01:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom mibajod a kecskékkel, de ha neki nem árt ennyi c vitamin akkor nekem sem árthat. Én kb 3 hónapja ennyi vitamint tolok be.
2015. dec. 9. 19:24
 14/15 szamo77db ***** válasza:
Én is úgy hallottam, hogy a túlzásba vitt C-vitamin bevitel Calcium-oxalát kövek képződését okozhatja a vesékben.
2016. febr. 23. 11:16
 15/15 anonim ***** válasza:
Érdekes kecskéknek nincs ilyen próblémájuk. Én 1 éve szedem és semmi bajom a vesémmel. Az hogy vese kő termelődik lehet csapvíztől is.:) Csapvíz meg károsabb is. És tudnál linket adni vagy hivatalos dokumentummal alá támasztani ezt a tév hitet? Mert vannak emberek akik tényleg rosszul reagálnak a c vitaminra, de azzok 500mgtól is rosszul leszenk.:)
2016. febr. 23. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!