Ténleg vannak hatékony tanuló drogok?
Általában hiperaktivitásra adott vényköteles szereket szednek tanuló drog néven. Növeli a koncentrációkészséget.
De mint minden gyógyszernek ennek is megvannak a mellékhatásai, plusz csak illegális úton lehet beszerezni.
tanulás érdekében mindenképp érdemes ráállni vmi amfetamin származékra... SE
Egyél, igyál ginkó teát, egyéb készítményeket.
"tanulás érdekében mindenképp érdemes ráállni vmi amfetamin származékra."
Tudol párat?
Attól, hogy pl. ginkgo biloba terméket szedsz, nem változik meg az agyad működése, pusztás serkenti azt, javítja a memóriád. Nem csodaszer.
Az emberi agy folyamatosan szelektálja az elraktározott információkat. Hosszútávon csak az marad meg, amit használsz, amit az agyad újra és újra "frissít". Ezért van az, hogy még egy beszélt nyelvet is elfelejthetsz, ha nem használod azt.
Minél többször "veszel elő" egy elraktározott információt, annál jobban beleég a memóriádba.
Középiskolás szinten így tudom elmagyarázni :)
A ginkgo biloba nem drog. Amfetamin származékokkal csk tréfáltam. Ne használd, káros, nem éri meg. Egyébként ha jól tudom a memóriát nem stimulálja ilyen szinten, csak fáradhatatlanul tanulsz tőle. Lájtosabb megoldás a koffein. Mivel mindkét esetben rövid idő alatt töltöd be az információkat, így nem is igazán ismételsz, nem "égnek be". Ha később nem használod, elfelejted.
Persze, ha alapból nagyon jó a memóriád, köznyelven okos vagy, akkor a megszerzett tudást ismétlés nélkül is tovább megőrzi az agyad.
Remélem kielégítő, és érthető választ adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!