Mit tanácsoltok a hangom kúrálására?
Figyelt kérdés
Most estem át egy közel egy hónapig tartó betegségen, máig nem derült ki, mi volt a konkrét bajom, de rengeteget köhögtem,fulladozva, rohamokban, beszélni is alig tudtam. Mivel énekelek, ezért ez különösen érzékenyen érint. Most már jobban vagyok, és tegnap az éneklés is ment, de sokszor berekedtem közben, és olyan érzés, mintha olajozatlan robot lennék. Milyen házi praktikákat tudtok javasolni, ami jót tesz a toroknak és a hangszálaknak? (azon kívül, hogy igyak sokat :)) Szeretném visszakapni a hangomat!2010. febr. 20. 13:53
1/7 anonim válasza:
kalcium rágótabbletta, homeovox, esetleg cukorral habosra kikevert tojássárgája, ha fáj semmiképp ne énekelj! nem vagy asztmás? és gondolj a lelki háttérre, a torok,a hang a kommunikáció központja. Van esetleg olyan sérelmed amit nem mersz kimondani? vagy pont az ellenkezője, túl sokmindent mondasz ki amit nem kellene? esetleg szidsz másokat ? :) érdemes elgondolkozni ezeken...hátha
2/7 A kérdező kommentje:
Már nem fáj a torkom, de borzasztóan szenvedtem, hogy nem tudok énekelni, néha tényleg alig bírtam ki, de megálltam, hogy ne énekeljek fájós torokkal. Tegnap zendítettem rá először hosszú idő óta, és bár nagyon jólesett a lelkemnek, azt utáltam hogy folyton berekedek. A lelki háttérben lehet valami...zűrös időszakon vagyok túl :/
2010. febr. 20. 14:04
3/7 anonim válasza:
állítólag ezt operaénekesek is használják:
meleg( nem forró) tejbe egy-két teáskanál méz, és ebbe egy tojás sárgáját a hártya nélkül( ha picit összecsípve fogod, kezedben marad),ezt idd meg. Tök finom, krémes. Lehet egy nap 2-3 pohárral is.
Másik: Calcimusc injekciót írass dokival, ezek kis ampullák, meg kell inni, segít helyreállítani a nyálkahártyát.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!:)
2010. febr. 20. 14:58
5/7 A kérdező kommentje:
Ja, egy valamire elfelejtettem válaszolni: Nem vagyok asztmás.
2010. febr. 20. 22:49
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, lehet, hogy neked segített, de én inkább az olyan megoldásokra gondoltam, mint amiket az előtted lévők ajánlottak. Azért kösz! :P
2010. márc. 8. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!