Ha a gyógyteákat ízesítem pl. cukorral, elvesztik a hatásukat?
Figyelt kérdés
Egy jóbarátommal vitáztunk erről, ő nem ízesíti a gyógyteákat, én igen, és szerintem nem von le a hatóértékéből, ráadásul nem egy borzalmas ízű löttyöt iszom, ő pedig kételkedett ebben. Melyikünknek van igaza?2014. júl. 27. 10:55
1/7 anonim válasza:
a barátodnak van igaza
mézzel izesitsd, vagy borsmentát/ akácvirágot/ citromfüvet tegyêl mellé. egy csipettel, jobb ízű lesz
de amúgy szerintem is borzalmas volt az íze, de néhány hét alatt megszoktam
2/7 anonim válasza:
cukrot tilos beletenni, de méz esetleg használható.
3/7 anonim válasza:
A jóbarátodnak van igaza. Meg lehet szokni az ízét. Ne tegyél bele mást.
4/7 A kérdező kommentje:
Ó, hát most meglepődtem, akkor igyekszem nem beletenni semmit. Köszi a válaszokat.
2014. júl. 27. 12:01
5/7 anonim válasza:
"cukrot tilos beletenni, de méz esetleg használható."
A méz is cukor. És nem veszítik el a hatásukat.
6/7 A kérdező kommentje:
Kedves #5, én is így gondolom, még mindig, habár valóban megleptek a válaszok. Nem veszthetik el a hatásukat, csak mert ízesítem őket... ez olyan, mintha a levest ízetlenre főzném, ha beízesítem, ha nem, ugyanúgy benne lesz a vitamin.
De aztán lehet valóban vannak olyan teák, amiket nem ajánlott ízesíteni.
2014. júl. 27. 15:54
7/7 anonim válasza:
Azt ugyan nem tudom, hogy a cukor vagy a méz hogy hat rá, de az viszont tuti, hogy fém szűrőt, fém kanalat nem szabad gyógyteához használni. A zsályát, ha nagyon fáj a torkom, akkor erősen mézezem és úgy gyorsabban hat, tehát tapasztalatom szerint a méz nem gyengíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!