Már megint székrekedés. Mit tegyek?
Mi az, hogy féltél elmenni dologra? Csak nem tartottad vissza? Ezt ne tedd mert olyan bélcsavarodásod lesz, hogy bele gebedsz.
Amit ajánlani tudnék: a gyógyszertárban nyugodtan kérj kúpot az segít én is a gyógyszertárban kértem tanácsot.
Van vazelines kúp, ami a bent rekedt székletet lazítja és teszi csúszóssá a végbelet.
Van hashajtó kúp is. Ha idegenkedsz tőle akkor talán valami hashajtó egyszeri alkalomra mert állandóan nem egészséges.
Állandó székrekedés ellen meg javasolnék több folyadékot, rendszeres táplálkozást, rostos ételeket, főzelék féléket.
Ha nem múlik akkor szerintem menj el az orvosodhoz mert valami belgyógyászati dolog lehet.
Ricinus olaj. Drasztikusan meg fog hajtani, ha az enyhébb házi praktikák már nem működnek.
Enyhébb: reggel langyos tej, sok folyadék, hashajtó tea, langyos fürdő...
A víz önmagában nem segíti a hasmenést tessék szépen leszambázni egy gyógyszertárba és kérni hashajtót.
Van minden: tea, kúp, szirup, válassz egy szimpatikusat.
Ne otthon praktikázz nem akarlak beparáztatni de a bélcsavarodást illik baromira komolyan venni mert durva esetekben kórházban is kiköthetsz vele.
Több heti felgyülemlett széklettel nem lehet játszani.
Tessék szépen elrongyolni egy patikába és estére már túl is leszel rajta.
Utána meg figyelj oda a táplálkozásodra.
Ha már kialakult egy masszív székletdugó, akkor a kúp vagy beöntés segíthet.
Egyszer én is jártam így, szörnyű volt. Bő egy hétig nem volt székletem, és állandóan meg volt az inger. Akkor nagy nehezen, rengeteg kínlódás és fájdalom után sikerült, akkor a kemény dugó után jött a hasmenés.
Legyél okosabb, mint én voltam, és ne kínlódj, menj orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!