Miért? A tradicionalis USUI reiki kezelések ruhán keresztül történnek, mindigis így volt! - mégis sokhelyen a neten képeken vetkőzősen ábrázolják, mint pl. a masszázst, pedig a tradicioanlis USUI reiki nem erről szól!
Ami még érdekel, hogy miért mossák össze az USUI tr. reikit masszázs kezelésekkel? gondolnám a reikinek manapság több ága van ma már, és a reikit talán kiegészitheti a masszázs kezelés?
szerintem, az USUI tr. reiki nem erről szól! szerintem nem kell kiegészités a tr. USUI reikihez.
Lehetőleg reikihez értők véleményét kérem és várom.
Az interneten előforduló reiki kezeléseket bemutató fedetlen vállú, virágokkal feldíszített modell kliensek képei mondanom se kell nem a valóságot tükrözik. A valóság ennél sokkal prózaibb: a páciensek kezelésre jönnek, nem fényképezkedni. Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy nem modellek állnak sorba a kezelésekhez… Az interneten viszont sokféle szabadon felhasználható képanyag van, amivel illusztrálható egy cikk. A kontrasztot csökkentve igyekszem olyan képeket felhasználni a saját weboldalamon, ami ízléses, de nem is rugaszkodik el túlzottan a valóságtól. Viszont az internet óriási, így nem kontrollálható, hogy más weblapokon mi jelenik meg, így csak a saját weboldalam tartalmáért tudok felelősséget vállalni.
A második kérdésére válaszolva, határozottan kijelenthetem, hogy a Jikiden Reiki kezelések és az azt lezáró vérfrissítő masszázs minden esetben ruhában történik. Sőt, a Jikiden Reiki kezelések során gyakran alkalmazok plusz textíliát a fedetlen részek lefedésére a kezeléséhez vagy plédet, ha szükséges.
A harmadik kérdésére reflektálva Mikao Usui reiki rendszere a kezdetek óta tartalmazott különböző masszázs elemeket a kezelések hatékonyságának növelésére. (Nem keverendő össze a wellness masszázzsal.) Ezt bizonyítja Usui nyilvános tanításának írása, ahol többször is megemlíti ezeket a masszázs elemeket úgy mint:
- dörzsölés
- ütögetés
- lesimítás
- finom lenyomás
Az Usui mestertől eredő tradicionális japán reiki több ilyen összetett technikát is ismer, úgy mint:
- Hanshin chiryo (Fél-test kezelés),
- Hanshin Koketsu-ho (Fél test vérkicserélődés gyakorlat),
- Ketsuei Kokan-ho (Vérkicserélődés technika).
Hogy miért nem hallani ezekről a technikákról, annak oka az, hogy Takata asszony tanítványainál elfelejtődtek ezek a technikák. És az Usui Shiki Ryoho irányzatban (amit Magyarországon Usui vagy Tradicionális reiki néven hívnak a köznyelvben) a kezelést befejező, háromszori gerinclehúzás maradt, melyet Takata az idegek lesimítása néven említett.
levis56 köszönöm szépen a válaszod, és nem okoztál csalódást, értem én a kiegészitő kezelési módszereket is! Sőt azzal is tisztában vagyok, hogy ha valaki nem nyitott a reiki kezelésekre, hogyha valaki elutasitja, vagy akár az egyéni karma, akkor nem müködik, akkor felesleges időtöltés az egész…..
zavar mégis, hogyha beszélgetek valakivel/kikkel reiki kezelés témában a reakció rögtön az, hogy nem kér masszázst, vagy, majd ha masszázsra lesz szükségem szólok, és ez nem tetszik!
Lehet konzervativ a gondolkodásom, ugy gondolom felesleges a reikit összemosni bármilyen pótkezelésekkel, hiszen ha jól emlékszem azt is irtad, hogy „a reiki mindegy hogy tradícionális vagy sem az energia ugyan az ugyan azt a hatást éred el vele mint a reiki bármelyik ágával.” Ez igy van így igaz!! Ahogy leirtad.
Én ugy gondolom, hogy a reiki önmagában is eléri a célját, mintahogyan régen is, /ahogy USUI „megálmodta” / szerintem felesleges összemosni akár a hatás kedvéért is, valamilyenszinten „sérülhet” az igazi USUI féle reiki. /lehet tévedek!/
Ugyhogy engem zavar ez a vetkőzös reikis kezelés!!!
A másik ami szintén zavar, nagyon sok az „ál” reikis, sokan vannak fennt a neten akiknek a fotók /cigivel piával, csajok ölelgetésével adják ki magukat reiki mestereknek/ és a felvezetésük alapján ugy érzem közük /elsősorban pasik/ közük nincs a reikihez, ez is zavar,
De lehet nekem kéne rendet tenni a fejemben.
Köszönöm a válaszod!
Kedves Kérdező!
A kliensnek jogában áll kérni a kezelőtől, hogy milyen formában kéri a reiki, ezt kezelőként tiszteletben kell tartanod. Ha te másképp reikizel, mint ahogy kérik, akkor vagy elfogadod, vagy nem vállalod a leendő kliensed.
Másrészt nincs semmilyen szigorú szabály annak tekintetében, hogy nem kombinálhatod a reikit mással. Sokan "összemossák"... ez szintén a Kezelő és a Páciens megállapodása, hogy ezt elfogadja-e vagy sem.
Én azt javaslom ne vedd szívedre mások dolgait, ne foglalkozz az "ál mesterekkel" vagy hogy Más mit, hogyan csinál, csak törődj a sajátoddal, törekedj a reikiben való fejlődésre. Ez az ami igazán számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!