Antibiotikumos kezelés után mit tegyek?
Ha most van a fertőzés, akkor el kell menni nőgyógyászhoz, kenetet vesznek, amit elküldenek tenyésztésre, ott kiderül milyen kórokozó okozta a fertőzést és kapsz célzott kezelést!
Kezelés után és legközelebb, ha bármilyen antibiotikumot kapsz, akkor pedig bemész a patikába és veszel bármilyen hüvelyflóra helyreállításra való kúpot, kapszulát vagy tablettát. Én a Protexin Gynophilust szoktam használni, de vannak másfajták is.
Mivel az antibiotikum nemcsak a káros, hanem a jótékony baktériumokat is kiírtja a szervezetből, így a hüvelyből is, illetve ezáltal felborul a hüvelyflóra egyensúlya és elszaporodnak olyan gombák, amik természetesen is ott vannak, de túlszaporodva fertőzést, illetve gyulladást tudnak okozni. Ennek megelőzésére ha antibiotikum kúra kezdetén van kezdve használva a hüvelyflóra helyreállító, akkor ezt az egészet meg lehet előzni.
És azért írtam, hogy a hüvelyi fertőzés kezelése után is kell csinálni, mert a hüvelyi fertőzésre kapott szerek is ugyanazt teszik a hüvelyben, mint az antibiotikum.
Nemrég voltam nődokinál,nincs semmi gond,csak most,hogy elkaptam a gyerekemtől a bárányhimlőt,antibiotikumot is kellett szednem,és így kezdődött ez a hüvelyi égető viszkető érzés.
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!