Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Antibiotikumos kezelés után...

Antibiotikumos kezelés után mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos antibiotikumot kellett szednem,de ilyenkor hüvelyi viszketés és égetés alakul ki.Mit tehetnék,hogy ezt megállítsam?
2013. máj. 14. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Én azt szoktam csinálni ilyenkor, hogy délután egy tejsavas / gyógyszertári tejsav/ irrigálás, majd este egy vagilact kúp. Mondjuk a szoktam az túlzás. Korábban Dalacin szedésekor volt problémám, és pár hónappal ezelőtt a fogam miatt kellett ismét szednem és ezt a kúrát alkalmaztam és nem volt gondom :)
2013. máj. 14. 16:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha most van a fertőzés, akkor el kell menni nőgyógyászhoz, kenetet vesznek, amit elküldenek tenyésztésre, ott kiderül milyen kórokozó okozta a fertőzést és kapsz célzott kezelést!

Kezelés után és legközelebb, ha bármilyen antibiotikumot kapsz, akkor pedig bemész a patikába és veszel bármilyen hüvelyflóra helyreállításra való kúpot, kapszulát vagy tablettát. Én a Protexin Gynophilust szoktam használni, de vannak másfajták is.

Mivel az antibiotikum nemcsak a káros, hanem a jótékony baktériumokat is kiírtja a szervezetből, így a hüvelyből is, illetve ezáltal felborul a hüvelyflóra egyensúlya és elszaporodnak olyan gombák, amik természetesen is ott vannak, de túlszaporodva fertőzést, illetve gyulladást tudnak okozni. Ennek megelőzésére ha antibiotikum kúra kezdetén van kezdve használva a hüvelyflóra helyreállító, akkor ezt az egészet meg lehet előzni.

És azért írtam, hogy a hüvelyi fertőzés kezelése után is kell csinálni, mert a hüvelyi fertőzésre kapott szerek is ugyanazt teszik a hüvelyben, mint az antibiotikum.

2013. máj. 14. 16:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Nemrég voltam nődokinál,nincs semmi gond,csak most,hogy elkaptam a gyerekemtől a bárányhimlőt,antibiotikumot is kellett szednem,és így kezdődött ez a hüvelyi égető viszkető érzés.

Köszönöm a tanácsokat!

2013. máj. 15. 09:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Az nem jelent semmit, hogy most voltál nemrég orvosnál. Az antibiotikum kúra most hozta ki a fertőzést és azért kéne orvoshoz menni most.
2013. máj. 15. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!