Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » A világon a legnagyobb gyógyít...

A világon a legnagyobb gyógyítók a Buddhista szerzetesek. A Dalai Láma is elég nagy varázsló gyógyító. Miért hordanak közülük sokan szemüveget köztük a dalai láma is? Miért nem gyógyítják meg a szemüket?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 16. 17:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nézd, ne mossunk össze egy nyilvánvalóan agyalágyult csaló, kóklert a Dalai Lámával.

Az a link amit belinkeltél érdekes, jót röhögtem rajta. Gazemberek vannak, lesznek. Volt olyan csaló is aki orvosnak adta ki magát. Ezen az alapon akkor az orvosok is kóklerek?

Ez éppen szentnek próbálja eladni magát. Ebből még ne vonjunk le következtetéseket a Buddhizmus egészére nézve.

2013. ápr. 17. 11:48
 12/21 anonim ***** válasza:

11. kommentnek csak az elejet neztem meg, ez alapjan sztem ez nem gyogyitas, csupan raerzes, megerzes, ami mindenkinek van valamennyi es fejleszthetö. Ez 2 külön fogalom!!!Sztem aki szavakkal segit a gyogyitashoz, ö nagy tudassal rendelkezik, de "Segitö" es nem gyogyito. Az emberi test kepes sajat maga meggyogyitani önmagat, viszont az igazi gyogyitoknak csupan a jelenlete is gyogyit, segit a gyogyitas iranyaba.

"egeszseges vagy, de a szemeden es a szivvereseden azt latom, hogy..."

Itt visszapörgettem 00:11 mp-re (mivel epp csukva volt a szeme), es a sajat önallo gondolataimmal hasonloan fejeztem volna be. En a harmonia hianyat latom a szemen, aminek oka, hogy tul sokat tervez, emiatt kevesbe spontan (a tibeti környezethez kepest). A sietös eletmod türelmetlenebbe teszi (tibeti arcuakhoz kepest), munkamaniat is latok, es a sietes miatt azelött nem szakitott idöt a magaba elmelyedesre, ami felületesse teszi, es ez (a felületesseg miatti tudatlansag) okoz meg valami dühhöz hasonlo erzest is valakinek a reakciojara, amit hordoz magaban.

(Többi linket majd maskor.)

5.

2013. ápr. 17. 11:49
 13/21 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszadó is egy nagy "mágus" lehet:)))
2013. ápr. 17. 12:48
 14/21 A kérdező kommentje:

Valami nem stimmel a buddhista gyógyítással és elmélettel. Mert ki táplálkozhatna és élhetne tisztábban mint a dalai láma akinek nincs karmája így karmikus betegsége sincs sőt csak azért van köztünk, hogy utat mutasson. Ez az elmélet szerint beteg sem lehetne. Nemhogy epe betegség és rossz látás. Valamint van személyes "orvosa" aki akupunktúrával ráolvasással hangtálakkal mantrákkal gyógyítja. Gondolom, hogy a legjobb buddhista "gyógyító" kezeli őt. Lehet, hogy tényleg nem akarja gyógyítani magát mert ez vállalás?

"Ők szerzetesek, nem gondolkodnak úgy, mint a világ. Akár azzal is a lemondást vállalják, hogy magukat nem gyógyítják"

Ezt akkor nem értem [link]

Hogy van ez a lemondás vállalás? A primitív nyugati orvosokkal epeműtétet csináltat. Akkor lemond vagy nem? Húú ez aztán a logikai összefüggés.

2013. ápr. 17. 20:11
 15/21 A kérdező kommentje:
Már kezdtem elfogadni, hogy vállalja a betegséget szőröstül bőröstül de ez a fránya epeműtét azt bizonyítja, hogy mégsem vállalja és fogadja el a sorsát hanem megpróbál ellene valamit tenni a rendelkezésére álló eszközökkel. Jelen esetben egy nyugati orvossal aki megműti az epéjét és nem egy buddhista gyógyítóval aki ráolvasással. Lehet, hogy próbálta a ráolvasást csak nem segített. :)
2013. ápr. 17. 20:22
 16/21 anonim ***** válasza:

14. valaszolo :DDD Jot nevettem, köszi!

Ez tenyleg erdekes! Ha igaz, hogy a dalai lámanak nincs karmája (?), akkor nem lehet karmikus betegsége, es ha azért van köztünk, hogy utat mutasson, akkor most kialalkult betegsege hogy lehet?

Ha az epejet nem müteti meg, es ennek lelki okat nem tudja magaban rendezni (egy gyogyito??), akkor begyulladhat minden a környeken es ez eletveszelyes allapothoz vezethet. Raadasul az epebetegs. sztem nem nagyon lehet karmikus betegseg, ha a lelki eredetet nezzük...

Szerintem inkabb a (mai) vallassal nincs valami rendben, valami megvaltozott... Ha Isten bennünk van, nem kellenenek a földi helytartoik es az egesz apparatus, akit el kell tartani, es ami valoszinüleg a buddhizmus eseten is a penzröl szol. Ugyanakkor lehetseges, h a buddhista szerzetesek a regi modszereket tovabbadtak egymasnak, igy fennmaradtak gyogyito modszereik, egy eredetileg tiszta vallasbol vagy hitböl.

5.

2013. ápr. 17. 23:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Akkor nem olvastad figyelmes Buddha tanítását:

"Az élet szenvedés." Pont. Nincs vessző, nem működik semmilyen létmegoldási kísérlet.

2013. ápr. 18. 19:25
 18/21 A kérdező kommentje:
Nekem nem szenvedés az élet. Tele van csodálatos szép dolgokkal és örömteli élményekkel. Ha az élet szenvedés lenne akkor nem lenne érdemes élni.
2013. ápr. 18. 19:28
 19/21 anonim ***** válasza:
Az attol függ, hogy a felig tele (vagy felig üres) pohar melyik oldalat nezed. :)
2013. ápr. 21. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Az attol függ, hogy a felig tele (vagy felig üres) pohar melyik oldalat nezed. :)

5.

2013. ápr. 21. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!