Melyik a legerősebb gyulladáscsökkentő gyógynövény?
Komolyabb bőrgyulladásokra (kelések, fekélyek, vagy csak "mélyebb" pattanásokra nagyon jó a fillérfű (=pénzlevelű lizinka) főzetéből készült dunsztkötés.
(Magyarul: a fillérfűből teát készítesz, ugyanúgy, mint a közönséges kamillateát. Géz- vagy vattadarabot beleáztatsz, ráteszed a bibis helyre, majd egy nejlont teszel rá, és úgy kötöd le.) Néhány óra, max. egy nap alatt kihúzza a gennyet és fertőtleníti a sebet.
Ha nem találsz fillérfüvet, van egy másik, sokkal egyszerűbb, de ugyanolyan hatásos megoldás is: egy fej vörös (azaz fehér) hagymát szétbontasz leveleire, és azokat a kályha lapján megsütöd, amíg üvegesedni nem kezdenek. Miután kihűlt, egy ilyen levelet teszel rá dunsztkötésnek (egy réteg vékony géz, egy hagymalevél, rá ismét egy vékony géz, nejlon, és rögzíted)
Állítólag sült paradicsommal is ugyanígy működik a dolog, de azt nem próbáltam, és sztem kevésbé gusztusos is...
60 éve van pikkelysömöröm.Én nyáron mindig tünetmentessé teszem magam és ez kitart febr.- márciusig.
A módszerem:Fürdök medencevízben a napon amíg kiázik és felpuhul a plakk, majd napon megszárítom-kicsit olajozom sima faktormentes napolajjal.Éjszakára vékony szaliciles kenőccsel puhítom .Ezt félórás gyakorisággal teszem , amikor csak időm van rá.Éjszakára vékonyan szaliciles kenőccsel puhítom.2-3 hét alatt simán elmúlik - ugy januárig.És kevés disznóhúst egyél.Ez egy uri betegsé. Nagyon kellemes a a gyógymódja.A harkányi víz kitűnő rá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!