Nyers cékla fogyasztása okazhat gyomorbántalmakat?
Anyukám eszi visznylag nagy menniységben, reszelve gyógyulási célzattal. Viszont egy pár napja nagyon fájnak a belei. Lehet a nyers céklától?
köszi a válaszokat
Hosszú-közepesen hosszú bélcsatornánk van, azért hogy a növényi táplálékokat is meg tudjuk emészteni. Azért a növényevőké így is hosszabb, összetett gyomruk van, stb.
Igen, a nyers zöldségek okozhatnak puffadást. Hozzájuk kell szokni, és olyan helyeken, ahol tudatosan nagy mennyiségű növényi táplálékot esznek, érdekes módon nem szokták nyersen enni, vajon pont azért, hogy emészthetőbb legyen?
Ezen kívül a gyógyhatás. Na most manapság divatos rámondani mindenre, hogy gyógyhatású, kezdve a gyógyszerekkel, és haladva a növények felé. Pedig ez hülyeség. Semmi sem gyógyító hatású, csak simán hatású. Milyen ez a hatás? Ezt meg lehet tanulni.
Bizonyos hatás bizonyos BETEG állapotok esetén bizony gyógyítónak bizonyul.
De ezt tudatosan használja az ember, márpedig ha valakitől azt tanulom, hogy az én problémámra a cékla jó hatással lehet, akkor lehet azt is megtanulom, hogyan készítsem el, hogy ne puffasszon.
Egy valaminek meg nincs értelme: gyógyulási céllal növényeket, gyógynövényeket fogyasztani (ez eddig jó), és közben tejtermékeket, gabonákat enni. A kettő teljesen ellentétes lesz, és a beteg emberek legalább felénél mivel általában mindenki kenyéren és tejtermékeken, burgonyán, rizsen él ezek lecserélése zöldségekre (például párolt, sült céklára) már eleve gyógyulással, a természetes öngyógyító képességünk fokozódásával jár. Evvan, szerintem érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!