Lehetséges a gyógyulás egy ilyen gerincferdüléssel?
Ennél kicsit több infó kéne, hogy pontosan milyen bajaid vannak, de amit én tapasztaltam magamon és barátaimon:
Gerincproblémákat igen nehéz helyrehozni, a legtöbb amit lehet tenni, hogy a további problémákat megelőzzük. Ennek az egyik eszköze a gyógytorna, a másik pedig az igen rendszeres mozgás. Olyan izmokat kell fejleszteni hátra, amik megtartják azt, amit a gerinc nem. Nekem anno nagyon jót tett, hogy sokat úsztam, az abszolút a fejlesztő, de gerinckímélő megoldás.
De igazából bármi jó. Sok orvos letiltja a gerincferdüléseseket sok sportról, hogy ne terheljék és persze helyes is, hogy akinek a csigolyái szétnyíltak, vagy legalábbis nem okésak, az ne rángassa őket. De az általános sportok mehetnek, ha izmosítanak, abból csak haszon származhat.
Kedves előző válaszoló!
Te itt tanácsot adsz látatlanban. Látnok vagy? Szakember vagy? Egyik sem?
Mi alapján írod, hogy mehet a sport? Tudod, hogy hány fokos a gerincferdülés? Tudod, hogy a panaszait valóban a gerincferdülés okozza? Biztos vagy ezekben látatlanul? Gondolod, hogy ami neked jót tett az másnak is jót tesz? Bár azt nem tudjuk, hogy a kérdezőnek is ugyanaz e baja...
Kedves kérdező! Szerintem szakemberhez kéne fordulni, nem pedig lelkes tinik tanácsaira hallgatva ostobaságokat csinálni!
#2:
Olvasd el az első sorát a hozzászólásomnak!
De ha neked ez kell, megismétlem: több infót kértem és elmondtam, hogy NEKEM mik a saját tapasztalataim, mert nekem is voltak hasonló problémáim és a szűkebb ismeretségi körömben betegből (egészen extrémből is) és gyógytornászokból, szakorvosokból is akad néhány, úgyhogy azt gondolom, érdekes lehet a tapasztalatom. Ja és finoman szólva nem vagyok tini. És amúgy én is pártolom a szakorvos látogatását, de a kérdés alapján ez már folyamatban van, a kérdező nyilván mások tapasztalataira volt kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!