Már több hete borzasztóan fáj a karom, de nem tudom mitől, és miért nem múlik már el? (több lent)
Az egész kb. 3 hete kezdődött. A felkarom fáj, a váll alatt. Eleinte csak enyhébben, aztán egyik éjszaka arra ébredtem, hogy borzasztóan fáj, és azóta (kb egy hete) minden éjszaka ha oldalt fekve alszom, fájó karral ébredek. Elsősorban akkor fáj, ha vízszintesen próbálom megemelni a karomat, akár oldalra, akár előre. Ha már egy kicsit bemelegedtek az izmok, akkor enyhül a fájdalom, de a kar megemelése továbbra is gondot okoz.
Voltam ortopéd orvosnál, megröntgenezték, és összehasonlította az orvos a másik karommal, és semmiféle elváltozást nem látott. Biztos, hogy az egyik izmom fáj, csak azt nem tudom, hogy miért nem múlik már el, vagy legalább javulna valamelyest, vagy ez ilyen hosszú gyógyulási folyamat-e.
Próbálom nem megerőltetni ha lehet, de néha ez elkerülhetetlen. Nem előzte meg semmilyen különleges megerőltetés (kötélmászás, fekvőtámasz és hasonfekve homorítás nyújtott karral), talán ezek alatt történt valami.
Jégzselé és 5 %-os diklofenák gél nem sokat használ.
Akinek van valami ötlete, az kérem írjon! Előre is köszönöm!
Az én tippem, hogy talán egy kisugárzó fájdalomról van szó, amelyet a rotátorköpeny izmai (esetleg másodsorban a környező egyéb izmok és a mellizmok) okoznak. Legvalószínűbben a lapocka izmai. Az ottani trigger pontoknak lehet ilyen hatásuk. És így magában a karban hiába is keresnéd a fájdalom okát. Szóval én megpróbálnám masszázzsal kezelni.
Üdv: egy gyógymasszőr
Szia!
Látom régi a bejegyzésed,nekem ugyanez a problémám.
Megkérdezhetem neked mi volt végül az ok illetve a megoldás?
Előre is köszönöm a választ!
Elnézést, nem láttam azóta a kérdéseket!
Akit még érdekel: egy izomrostszakadás volt a vállam alatt a felkaromban, ami valószínűleg bevérzett és betokozódott. Tulajdonképpen nincs rá gyógymód, ez életem végéig így fog maradni. Viszonylag ritkábban jön elő a fájdalom, pl. ha úgy erőltetem meg vagy ha azon a karomon fekszek éjszaka. Pár hónap után most újra kijött intenzívebben a fájdalom, általában 1-2 hét után elmúlik ha pihentetem. De már attól is fáj ha nem mozgatom, szóval csodás...jó egészséget mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!