A legjobb barátnőm anyukája rákos. Az orvosok már lemondtak róla. Van valami ötletetek, hogy milyen ételeket kéne vele etetni? Vagy bármilyen tapasztalat, ötlet, vélemény a témával kapcsolatban?
A máján, az epéjén, és a gyomrán vannak daganatok. Az orvosok szerint műteni nem lehet, és mivel a daganatok nagyon gyorsan növekednek a kemoterápiának sem érdemes már nekiállni. Tudom, hogy ebből az állapotból nem valószínű, hogy felépül, de mégis bármit megpróbálnánk, csakhogy segíthessünk rajta.
Azt szeretném még kérdezni, hogy szerintetek neki kéne állni a kemónak? Tudom, hogy az orvosok szerint felesleges (igazából nem tudom, hogy egyáltalán megcsinálnák-e), de ha kifejezetten megkérnénk rá őket, akkor érdemes lenne, vagy csak rosszabbul lenne tőle?
És még valami: gyomorszondát szeretnének alkalmazni az orvosok. Ebből 2 féle van: az egyiket az orron át vezetik a gyomorhoz, a másiknál a hasfalon keresztül vágnak egy rést és így oldják meg az etetést.
Szerintetek ezek közül melyiket érdemes választani, vagy egyáltalán érdemes-e vállalni?
Előre is köszönöm a válaszokat, véleményeket! :)
A kemoterápia szükségességével kapcsolatban a #6 válaszolóval értek egyet. Gondolom, minden rákos megbetegedés más és más. Lehet, hogy valakinek az életét menti meg a kemó, míg más esetben csak ront a helyzeten.
Tényleg nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok. Próbáltam minden olvasott tanácsot elmondani a barátnőmnek.
"Kár volt a kérdésedet feltenni! "
Nem volt kár. A fórum erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!