A Perifériáshyperandrogenizmus (anovulatio-val együttesen) gyógyítható vagy gyógyíthatatlan funkciózavar?
Hát ez nem egy konkrét betegség, ez csak egy tünet vagy minek mondjam. Lehet pl. PCOS miatt. Azt meg vagy sikerül kezelni, vagy nem.
Ha nem sikerült rendezni a ciklust, még mindig lehet peteérést serkentő gyógyszert adni. Ha az sem működik, akkor lehet műteni. Ha az sem, akkor lombik.
De gondolom más betegségnek is lehet a része.
Egyáltalán mik a tüneteid? Mi alapján állították fel a diagnózist? Adtak-e rá vmit?
Voltam endokrinológusnál vért vette 2 alkalommal.Hormonprofilt is csináltak 1 alkalommal.Ezekből derült ki hogy nincs betegségem,csak a tüneteim:szőrösödés,hajhullás fejtetőről jobban,a bőröm sápadt,pattanásos,a ciklusaim 36 naposak.
Azt mondta a doki hogy ez csak esztétikai probléma,és hogy egy funkciózavarról van szó.Cypromixet írt fel rá.
Ami jónak jó,de nem szedhetem mivel már szedtem egyszer,az orvos is azt mondta hogy én döntöm el hogy beszedem-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!