Okozhat-e a méz gyomorfájdalmat, és ez mi miatt lehet?
Kb 1 hete kezdtem rendszeresen, reggel és este. Reggel teljesen éhgyomorra 1-1 evőkanál mézet enni.
Néhány nap után észrevettem - a reggeli bevételnél gyakrabban - hogy a gyomrom görcsbe kisebb görcsbe rándul, émelygek. Aztán elmúlik.
Ez mi miatt lehet?
(Magas vastartalom? méregtelenítés? vagy az amúgy is alacsony gyomorsavtartalmamat csökkentheti ilyenkor?... stb)
Kizárt, hogy hamisított méz legyen, mivel párom szüleitől van a méz, ők méhészkednek otthon.
Hmm...
Hát én azt olvastam, hogy csökkenti a gyomorsavat.
Azért eszem éhgyomorra, mert azt - szintén olvastam - hogy így fejti ki a legjobban a gyógyhatását.
Egyébként azt hiszem megtaláltam a probléma okát, fruktóz érzékenység. Tudom, h nekem van ilyenre hajlamom és plusz még ettem is ma ilyesmiket, felpuffadtam stb.
Mindenesetre most szüneteltetem a mézet, de fogom újra enni, kisebb mennyiségben vagy vízzel higítva.
Én a saját esetemet írom le ...
Nekem irritábilis bélszindrómám van és én mézet nem szabad egyek. A méz erjedő rövidláncú szénhidrát és az nem jó az IBS-eseknek. Ebben a kürban szenvedőknek érdemes tartani a FODMAP diétát, nézz utána neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!