Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Okozhat-e a méz gyomorfájdalma...

Okozhat-e a méz gyomorfájdalmat, és ez mi miatt lehet?

Figyelt kérdés

Kb 1 hete kezdtem rendszeresen, reggel és este. Reggel teljesen éhgyomorra 1-1 evőkanál mézet enni.

Néhány nap után észrevettem - a reggeli bevételnél gyakrabban - hogy a gyomrom görcsbe kisebb görcsbe rándul, émelygek. Aztán elmúlik.

Ez mi miatt lehet?

(Magas vastartalom? méregtelenítés? vagy az amúgy is alacsony gyomorsavtartalmamat csökkentheti ilyenkor?... stb)

Kizárt, hogy hamisított méz legyen, mivel párom szüleitől van a méz, ők méhészkednek otthon.

2012. júl. 20. 20:55
 1/8 anonim válasza:
A méz inkább megnöveli a gyomorsavat, mivel savasító hatású. Vagy rágj mellé savlekötőt, vagy kompenzáld valamilyen könnyű lúgosító étellel vagy itallal! Ilyen pl.: a banán, ananász, mazsola, tökmag...stb.
2012. júl. 20. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Éhgyomorra a méz egy csöppet erős. Inkább a reggeli részeként kellene enned a mézet, nem előtte éhgyomorra. Én havonta meg bírok enni fél kiló mézet is, ha van itthon, és addig eszem amíg van itthon:D De éhgyomorra nekem kifejezetten hányingerem lesz tőle. Viszont ha étkezés részeként, például valamilyen édes keksszel, kenyérrel eszem, akkor semmi bajom tőle. Étkezés után pedig akár már magában is meg bírom enni, nem készíti ki a gyomromat. Az hogy mit eszel a méz mellé nem számít, mindenképp jótékony hatású, feltéve ha nem stronciummal, vagy pétisóval akarod megenni. Az káros. Szóval amíg normális étellel együtt eszed, csak jót tehet.
2012. júl. 20. 22:16
 3/8 A kérdező kommentje:

Hmm...

Hát én azt olvastam, hogy csökkenti a gyomorsavat.

Azért eszem éhgyomorra, mert azt - szintén olvastam - hogy így fejti ki a legjobban a gyógyhatását.

Egyébként azt hiszem megtaláltam a probléma okát, fruktóz érzékenység. Tudom, h nekem van ilyenre hajlamom és plusz még ettem is ma ilyesmiket, felpuffadtam stb.

Mindenesetre most szüneteltetem a mézet, de fogom újra enni, kisebb mennyiségben vagy vízzel higítva.

2012. júl. 20. 22:48
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket!
2012. júl. 20. 23:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a saját esetemet írom le ...

Nekem irritábilis bélszindrómám van és én mézet nem szabad egyek. A méz erjedő rövidláncú szénhidrát és az nem jó az IBS-eseknek. Ebben a kürban szenvedőknek érdemes tartani a FODMAP diétát, nézz utána neten.

2012. júl. 23. 10:20
 6/8 anonim ***** válasza:
korban
2012. júl. 23. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:
:D na jó, még egyszer kijavítom, mert telefonról írok és kapkodok. Tehát: "kórban" helyesen
2012. júl. 23. 10:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a kommentet!
2012. szept. 26. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!