Mi lehet ez? Milyen gyógyszer segítene ami elmulasztaná a fájdalmat? Színte semmi sem hat
Már egész héten nagyon fáj a szám vagy a fogam hátul, szinte már aludni sem tudok tőle és a fájdalomcsillapító sem hat.
Volt amikor 2 napig vérzett is a fogínyem, amugy most nőnek jobb oldalon lent szerintem a bölcsességfogaim.
Ma reggel vettem észre hogy ott mellette a szám oldalán belül valami lerakódás van vagy nem tudom micsoda, szürkésfehér színű, nagy részét el tudtam távolítani de a többit nem tudom.
Mi lehet ez?
Olvastam a szájpenész nevű betegségről, ez talán az lenne? mert láttam képeket arról és hasonló mint ami van a számon belül.
na fogok menni orvoshoz
már nagyon fel van dagadva és nagyon fáj, enni és beszélni is alig bírok már
Aphtára tippelek.A szájpenész általában az egész szájat vagy legalábbis nagy részét érinti, akár a nyelvet is.Az aphta meg 1-1 kis területet. Nem tudsz vele mit csinálni, ha ecseteled ha nem, kb 10 nap mire elmúlik. Ha egyszer előjött, máskor is bármikor lehet, amikor legyengül az immunrendszered, sőt egyszerre több is lehet a szádban.
Borzasztó fájdalmas és a nyaki nyirokcsomók is bedagadnak tőle, amik szintén fájdalmasak.
Google képkeresőben keress rá. Neked is ilyen?
köszi a válaszokat
már elmúlt nekem
valami atka volt ez, szájfertőzés, kaptam rá krémet és gyógyszert amitől elmúlt.
Akkor jól tippeltem, de afta az az atka.:)
Az atka egy mikroszkópikus méretű "állatka" ami pl az ágymatracokban él és az elhalt hámsejtjeinket eszi.
Az afta viszont egy fájdalmas, gyulladásos udvarral körülvett felületes hámhiány, mely nyálkahártyákon jelentkezik és égő fájdalommal jár.
Örülök, hogy túl vagy rajta.Legközelebb ha előjön használj valamilyen szájfertőtlenítő oldatot vagy tablettát. Glykosept, Tantum Verde és társai.
ok
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!