Ma voltam a lányom eredményeiért az orvosnál és 5,9 a koleszterinje.9 ÉVES! 126 cm magas és 27,5 kg. Úgyhogy még csak nem is túlsúlyos! Sőt! Mit tudok tenni érte, hogy csökkentsem a koleszterinszintjét?
Végül is az 5,2 a normál érték, ez fölött már egy kicsit magas, de aggodalomra semmi ok.
A tojássárgájára is vigyázz, sok a koleszterin benne.
Halat kéne ennie legalább heti 3X.
Na, akkor meg is van a megfejtés, a koleszterinszint emelkedik a krónikus vesebetegségekben.
Nem kell vele foglalkozni, a vesebetegség gyógyulása után rendbe jön.
Lényeg a lényeg, az epesavak (és így elővegyületeik = prekurzoraik) mennyisége függ a táplálék zsíros mivoltától.
Viszont neked ezzel most nem kell törődnöd, eheti azt, amit a többiek, viszont az alapbetegséget meg kell gyógyítani.
üdv,
egy orvos
Kedves "orvos"! Az korántsem biztos!
A koleszterin emelkedésének számos oka lehet, ha nem eszik állati eredetű kajákat, akkor akár lehet genetikailag öröklött anyagcserezavar is, de reméljük ilyen probléma nem áll fenn.
Nekem fiatal korom óta vesekövem van, már többször voltam kőzúzáson is, viszont a koleszterin magassága a májamtól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!