Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Mit szoktatok alkalmazni...

Mit szoktatok alkalmazni torokfájáskor? Van jól bevált praktikátok?

Figyelt kérdés
Pont kifogtam. Már próbáltam langyos sós vizes öblögetést, teát iszok mézzel és citrommal. De lehet, hogy karácsony után doki lesz a vége.

2011. dec. 23. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez nem túl gusztusos, de nekem eddig mindig segített ilyen esetekben:

Jó pár kanál mézbe csavarj bele egy citromot, majd reszelj bele pár gerezd foghagymát.

Nem lesz túl finom, de igazából rosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában. És segít.

2011. dec. 23. 14:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Érdekes.. erről még sosem hallottam. Ki fogom próbálni. :)
2011. dec. 23. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:

igen az elsőnek igaza van az tényleg jó :)

vagy nekem apa csinál mindig feldarabolt citromot cukorba és mézbe keverve, undorító de rögtön kitisztít:D

2011. dec. 23. 14:39
 4/10 anonim ***** válasza:

3 cl pálinkát meginni, majd ujra 3cl öblögetni ott a toroknál...

utána tea, ez mindig bevált

2011. dec. 23. 14:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Én tömény mézet szoktam lenyelni, igazából hagyom, hogy lassan végigfollyon a torkomon. Persze egy idő után nem bírom, és nyelnem kell, de jobbnak tartom, mint teában feloldva, mert úgy a folyadékkal, csak gyorsan lenyeled, töményen azonban lassan csorog csak le, mert sűrű.

És kb. óránként ezt csinálom. Van hogy két kanállal egymás után is.

Nagyon jól letisztítja a torkot, enyhébb rekedtség esetén.

2011. dec. 23. 14:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!
2011. dec. 23. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem eddig a Tantum Verde vált be a legjobban. Elég torokfájós vagyok, kicsit hidegebb vizet iszok, és máris begyullad, fáj, úgyhogy próbáltam már én is sok mindent, nekem ez vált be a legjobban. Megelőzésre is ezt szoktam használni, mikor érzem, hogy kapar kicsit, és tudom már tapasztalatból, hogy másnapra be fog gyulladni a torkom, akkor is használ.
2011. dec. 23. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Az első két válaszoló kombója jónak tűnik nekem is. Én csak simán a fokhagymát szoktam elrágogatni, és rágás közben minél nagyobbakat lélegezni, szájon be, orron ki. Legalább kettő gerezd, ha kisebbek, akkor akár három is. Sok folyadék ofkorsz, meleg tea, mézzel. A citromlevet nem jó teába keverni, mert akkor veszít a c-vitamin tartalmából. A lényeg, hogy fogyasszunk minél többet abból is.
2011. dec. 23. 15:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Tegnap óta én is szedem a Tantum Verdét, engem csak az zavar benne, hogy elzsibbad tőle a nyelvem. :/ De egyébként csak ideig óráig tart a hatása. Nekem is a hideg víz ártott meg, szerencsére nem vagyok nagyon betegeskedő, de így télen mindig elér egyszer. Érdekes, hogy pont pár nappal az előtt, hogy ráveszem magam, most már kéne több teát, limonádét inni egy citrom levével. Aztán pára napra rá elér. :D Köszönöm mindenkinek! Kellemes ünnepeket kívánok nektek!
2011. dec. 23. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Az alkoholos gyógymódot nem feltétlenül ajánlanám, jobban jársz a fokhagymával és a mázes citrommal, az bakteriális és vírusos eredetű torokgyulladásra is hasznos.

Emellett én egy kamillás-kakukkfüves gőzölést javasolnék, de a sós se rossz. :) Teából kamillás-zsályás, de ez leginkább bakteriálisra hat - vírusosra a sok C-vitamin, a citrom, a méz, fokhagyma a legjobb!

2011. dec. 23. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!