Lenkei féle vitaminok adagolása?
Figyelt kérdés
A napi 6 kapszulára gondolok, hogy érdemes bevenni? Egyszerre a 6 kapszulát egymás után szépen sorban vagy a nap folyamán elosztva?2011. szept. 21. 03:04
1/10 anonim válasza:
Ha gyilkolod a szervezeted, akkor csináld hatékonyan! Egyszerre:P
2/10 A kérdező kommentje:
értelmesebb választ vártam
2011. szept. 21. 11:06
3/10 anonim válasza:
Semmiképpen nem egyszerre.Bajod nem lesz,de a felszívódás is töredéke lesz csak annak,mintha elosztanád a nap folyamán(mondjuk 2-2-2-re).Ha étkezéshez kötöd a bevételét,úgy még jobban hasznosul.
4/10 anonim válasza:
Semmiképpen se gyilkol, de vagy fölösleges vagy már egészségtelen is lehet pár vitamin túladagolása.. És rá is szokhatsz!
5/10 anonim válasza:
A multivitamint nem lehet túladagolni,pontosabban a Lenkei az arányokra kínosan ügyelt(kutatóorvos)túladagolni úgy lehet a vitamint,ha vagy minden pillanatban beveszünk két marékkal,vagy ha valamelyik vitaminból szólóban a másik rovására szedünk huzamosabb ideig(pl.B-komplexet C-vitamin nélkül,cinket réz nélkül,B1-et kalcium nélkül,Kalciumot d-vitamin nélkül stb.)Ha ilyen magasabb dózisú vitamint csupán kúraszerűen szeretne szedni valaki akkor érdemes fokozatosan csökkenteni az adagot és úgy abbahagyni,esetleg csökkentett adagban szedni tovább.
6/10 anonim válasza:
Én már családommal együtt 8 éve szedem a Lenkei közepes multit, és én egyben veszem be reggeli után az egész napi adagot, és zseniálisan jól vagyok tőle, úgyhogy biztosan hat, és fel tud szívódni így is.
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) amit én szedek, az a közepes adag lágyzselatin kapszulás, ha jól gondolom, akkor a lágyzselatin kapszula fokozatosan szívódik fel a nap folyamán(nem néztem utána, ezért kérdeztem meg)
2011. szept. 23. 21:46
8/10 anonim válasza:
Nem, a lágyzselatin nem szívódik fel folyamatosan, ha leoldódott a zselatin burok, akkor ezután az egész adag felszívódásra kerül. Ezekben a vitamin-készítményekben nincsenek felesleges adalékanyagok, olyanok mint a folyamatos felszívódású társaikban, jobb ha ilyen vegyi anyagok nem kerülnek be a szervezetbe.
Nyugodt lehetsz, ezek a lágyzselatin kapszulák olyan hatásosak, hogy kenterbe verik a gyógyszertáriakat.
9/10 anonim válasza:
Na ja de ha esetleg mégsem akkor fogyass pár olcsó verzás energiaitalt ugyanaz mintha a lenkei féle vitminbombákat fogyasztanád, csak kissebb dózisban.
Lenkei valójában csak valami ehez hasonlót csinált, de ez sem csodaszer. de azért ez is tud vesekárosodást előidézni.
10/10 anonim válasza:
83%-nak: leírnád pontosan hogy hogyan okoz a vitamin vesekárosodást? Nagyon érdekelne, ugyanis 8 éve szedem, és semmi baja a vesémnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!