Ha sós vízben fürdök meg az jót tesz a bőrömnek?
Max. 20 percig voltam benne.Vagy még annyi sem.
Bőrgyógyászhoz ezért nem fogok elmenni azt hiszem oda indokoltabb esetben mennek:-).
Az a sószappan mennyibe kerül és hol lehet venni?
Hát tengervíz az nincs marad a klóros víz...:-)
És miben más az otthoni só, mint a másik?:-)
Miért nem használsz fürdősót?
Tudom, hogy az akváriumi halaknak sem mindegy, hogy tengervíz, vagy sós lben pácolod őket.
Szokták mondani, hogy ha valakinek hányásos hasmenéses betegsége van, akkor a teába tegyen egy csipet sót is. Az orvos mondta, hogy vész esetén, kiszáradás határánál jobb, mint a semmi, de azért nem mindegy, hogy "sós teát" vagy elektrolit oldat. Hiszen az egyik csak nátriumot tartalmaz, a gyógyszertári kszítmény pedig az ásványi anyagok kombinációját.
Gondolom ugyanezen dolog miatt nem mindegy a fürdővízben sem.
2. vagyok. Nem tudom, mitől más, gondolom, teljesen más a jódtartalma, vagy akármi, meg hát, biztos átesik valami vegyi folyamaton a só ahhoz, hogy hogy étkezésre használd. A cukor sem egyből esik be a kávédba a cukorrépáról...:)
A sószappan, amit vettem, azt a Bp-i, Mozsár u-ban lévő sóbarlangban kapható. Nem akarom belinkelni, mert nem érdekem ezen kívül reklámozni őket :), de ha beírod Google-ba, hogy "Himalája Sótégla", akkor kidobja. Amúgy egyszer utánanéztem, többféle sótégla/sószappan van, ez, ami elvileg a Himalájából van, narancsszínű, de láttam már pl. szürkés-zöldes sószappant is, az elvileg Erdélyből van, mert ott is sok természetes sóbánya van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!