Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Főorvos a magánrendelésén...

Főorvos a magánrendelésén MLM-rendszerben értékesíthető természetes "gyógyszerkészítményt" ajánlott (kizárólagosan). Tapasztalt-e valaki ilyet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma voltam magánrendelésen és a vizsgálat után az orvos (aki egyébként a helyi kórházban osztályvezető-főorvos) egy MLM rendszerben értékesíthető készítményt ajánlott. Természetesen a készítmény mindenre jó, meggyógyulok + örökélet. Nem igazán találtam etikusnak a dolgot, ráadásul kicsit furcsa, bár hitelesnek tűnik, mivel az orvos ajánlja... még talán meg is venném, ha receptre írta volna fel, de mondanom sem kell, hogy csak nála lehet megvásárolni a szereket. Más alternatívát nem ajánlott fel (egyéb gyógyszert). A készítmény havi adagja 20.000 Ft! Mi véleményetek erről?

2011. máj. 19. 19:20
1 2
 11/17 anonim válasza:

10:02

A legmegfelelőbb válasz!

Köszönjük!

2011. máj. 23. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Végre egy orvos, aki pirulák helyett egészségesebb dolgot ajánl. Amikor ő ezt ajánlotta neked, teljesen tisztában volt vele, hogy mit tud az a készítmény. Én utálom a gyógyszereket, és mindig megkérdezem van-e helyette valami más megoldás. Egyszer sem mondtak semmit az orvosok. Szerintem halgass a dokidra, az hogy ezzel ő foglalkozik, külön elismerés, mert nyitott az alternatív dolgokra. Lassan a nyugati orvoslás rájön, hogy nyitni kell a keleti irányba is, és nem a lelet gyógyítás, hanem az ember gyógyítás a cél. Ha tőle rendeled a cuccot, ő tudja kontrollálni. Szóval az a doki valóban gyógyítani akar. Egy orvos nem ajánl felelőtlenül terméket. Szerintem halgass rá.
2011. máj. 28. 08:37
 13/17 A kérdező kommentje:

Óó mennyi MLM-es üzletkötő jelent meg hirtelen:) Na sebaj... úgy látom, még mindig nem elég érthető a probléma.

Kezdjük a végéről:

"Végre egy orvos, aki pirulák helyett egészségesebb dolgot ajánl." A mondat helyesen: végre egy orvos, aki pirulák helyett olyat ajánl, amiből közvetlen haszna származik.

"Szerintem halgass a dokidra, az hogy ezzel ő foglalkozik, külön elismerés, mert nyitott az alternatív dolgokra."

Nyitott, mert több pénze lesz belőle.

"Szóval az a doki valóban gyógyítani akar." Nem, ő pénzt akar belőle kicsikarni. Miért? Ezért:

Ha bemész egy autókereskedésbe azzal az igénnyel, hogy szeretnél egy autót vásárolni, ami elvisz A-ból B-be, de sajnos nem értesz a kocsikhoz, akkor az üzletkötő azt fogja eladni neked (ha megveszed), amelyiken a legnagyobb haszna van. Ez így is van rendjén, hiszen neki ez az érdeke.

Azonban, ha elmegyek az orvoshoz (azért mentem magánrendelésre, mert az SZTK-ban szarnak az emberre), akkor nem azt várom el tőle, hogy még ott is a saját zsebét tömje, hanem azt, hogy a gyógyulásom érdekében tegyen meg mindent. Nem kizárt, hogy tényleg ez a lehető legjobb szer a világon a problémámra és lehet meg is vettem volna az irracionálisan drága ára ellenére, ha az orvos azt mondja:

- Uram, két út van, az egyik: felírom magának ezt az XY gyógyszert, kiváltja a gyógyszertárban, meggyógyul Z idő múlva. A másik út, hogy megvásárolja tőlem ezt a készítményt és garantálom, hogy gyorsabban, mellékhatások nélkül, kockázatmentesen lesz újból egészséges. Ez sajnos kicsit drágább megoldás, de én, mint orvos, ajánlom.

Nos nekem nem volt választás, csak annyi, hogy ez van, vedd meg tőlem 20.000-ért és majd meglátjuk! Érthető már?

- "A vizsgálat amúgy 5000 Ft volt, számlát természetesen nem kaptam.."

- "Miért nem kértél? Ha nem adott, miért fizettél?"

Nehogy már én legyek a hibás azért, mert a főorvos úr szolgáltatásainak (idejét, tudását, műszereit) igénybe vétele után, becsületes ember módjára átadtam neki az általa megállapított összeget!!! Ezzel vissza is térek az alapvető problémára, hiszen aki adót csal és haszonszerzés céljából félrevezeti a beteget (amiért nem tájékoztat a gyógyulás lehetséges összes módjáról) abban mennyire lehet megbízni?

2011. máj. 29. 16:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Rengeteg tisztességes hozzászólás érkezett hozzád (enyám is), de egy mondást említve: azt nem lehet megtanítani olvasni, aki nem ismeri az abc-t. Menj vissza kérlek az alapokhoz- mi is a roblémád: lehet-e mlm terméket orvosnak ajánlani. Lehet. Ettől független, hogy mit kér a magáérendelésén, és még függetlenebb, hogy kérsz-e számlát, valamint teljesen független személyes szociális kérdés, hogy igénybe veszed-e a tanácsait. Szerintem ne itt viaskodj önmagaddl, hanem döntsd el, bolhából csinálsz-e elefántot, vagy egyszerűen uanatkozol a számítógép mögött.
2011. máj. 29. 18:59
 15/17 anonim ***** válasza:

tegnap 16:51

Mégis, mire számítottál? "Csúnya doktorbácsi, csúnya MLM-esek, fújj-fújj"? Tele ez az oldal MLM-sérült szélmalomharcosokkal. Ha véletlenül valamelyik belefutott volna a kérdésedbe, biztosan nyomott volna neked egy-két ilyen szintű protest hozzászólást. Ha ez jót tenne a lelkivilágodnak, akkor keress MLM-ről szóló topikokat, ahol éppen van ilye naktív ember, és linkeld be a kérdésed. Egész biztos szivesen ide is leírja a magáét.

Nézzük tételesen végig a legújebb szösszeneted!

<< "Végre egy orvos, aki pirulák helyett egészségesebb dolgot ajánl." A mondat helyesen: végre egy orvos, aki pirulák helyett olyat ajánl, amiből közvetlen haszna származik. >>

Pontosabban: végre egy orvos, aki pirulák helyett olyat ajánl, amiből te is látod, hogy közvetlen haszna származik.

<< "Szerintem halgass a dokidra, az hogy ezzel ő foglalkozik, külön elismerés, mert nyitott az alternatív dolgokra."

Nyitott, mert több pénze lesz belőle. >>

Az, hogy úgy gondolja, hogy ez a legjobb megoldás a páciense számára, fel sem merül benned. Szómomra egyáltalán nem taszító, hogy ha valamit jónak tart, akkor propagálja ia nazt, és az sem, hogy ha propagálja, akkor pénzt keres rajta. Sőt, ha úgy propagálná, hogy nem regisztrált tagja az adott terméket forgalmazó hálózatnak, nem is lenne hiteles a szememben.

<< Nos nekem nem volt választás, csak annyi, hogy ez van, vedd meg tőlem 20.000-ért és majd meglátjuk! >>

Teljesen életszerű szituáció. Úgy el tudom képzelni az orvost, amint kijelenti, hogyha nem veszed meg tőle a terméket, milyen szörnyű sors vár rád, bármi mást is teszel.

<< Nehogy már én legyek a hibás azért, mert a főorvos úr szolgáltatásainak (idejét, tudását, műszereit) igénybe vétele után, becsületes ember módjára átadtam neki az általa megállapított összeget!!! >>

Rossz hírem van: te vagy a hibás. Amíg nem állítja ki a számlát, neked nem kell fizetned. Ha meg jóhiszeműen fizettél, akkor is lehetőséged van elkérni a számlát, amit alighanem oda is ad. Határozott kérésedre megtagadta a számla kiállítását? Az tényleg nagyon durva. Valahogy az az érzésem, hogy neked semmi bajod nem volt a számla hiányával. a társadalom 98%-hoz hasonlóan teljesen normálisnak vetted, hogy nem adtok pénzt az államnak csak azért, mert igénybevettél és kifizettél egy szolgáltatást. Csupán utólag, mivel nem érzed a topikban a doktorbácsi ellenes közhangulatot, lett hirtelen fontos neked mégegy érv ellene.

A fő baj veled, hogy nem érted a kapitalizmust. Az "üzletkötőt" kvázi szitokszóként használod, és a gonosz haszonszerzőt feltételezed benne. Az általad említett példában az autókereskedő egyáltalán nem biztos, hogy azt az autót adja el neked, amelyiken a legnagyobb haszna van. Ő veled ellentétben tisztában van vele, hogy ha a vásárlónak nem tetszik az ajánlata, akkor elveszítheti. Ha pedig sikerül rávennie valamire, ami számára nem igazán előnyös, akkor nem lesz visszatérő vevője, és rossz referenciát ad. Dönthet úgy, hogy az egyszeri haszonra megy (tudja a fene, miért, de nálad ez rendben van, ha autókereskedőről van szó), de tisztában kell lennie a döntése árával. Ugyanúgy van az autókereskedőnél, mint az orvosnál, a pénzügyi tanácsadónál, az ügyvédnél, a vendéglősnél, a porszívóügynöknél vagy bárki másnál. Megkeresed a problémáddal, erre ő javasol egy, kettő, három vagy akárhány megoldást. Ha nem tetszik a javaslata vagy a viselkedése vagy csak informáltab bszeretnél lenni, akkor te szabadon eldöntöd, hogy megkérdezed tőle, milyen egyéb lehetőségeid vannak, vagy kérdésre sem méltatod és távozol. Van másik orvos, és erről te is tudsz, meg ő is tud.

2011. máj. 30. 10:39
 16/17 anonim ***** válasza:
és az orvosodnak mennyi a részesedése az MLM-en rendelt cuccok árából?
2014. máj. 29. 03:13
 17/17 anonim ***** válasza:
semmi klinikai eredmény nem szokott lenni az ilyeneknél
2014. máj. 29. 03:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!