Begyulladt ujj vagy mi lehet ez?
1 hete kb testnevelés órán valahogy elkezdett vérezni a jobb kisujjam és egy elég nagy vágás volt rajta.Elmentem ügyeletre azt mondták hogy begyógyul a seb csak kössem be és ki is fertőtlenítették.Azt is mondták hogy csont nem sérült.Mára nagyon bedagadt már 2 szer akkora mint a ball kisujjam nagyon fáj még akkor is ha nem nyúlok hozzá ha hozzányúlok akkor meg főleg...Mi lehet ez?És mit csináljak vele????Tiszta piros és duzzadt..=/
OLVASD VÉGIG KÉRLEK
Tegnap már írtam, de továbbra is az a véleményem, hogy ez sürgősen orvosi eset, menj ügyeletre. Az lehet, hogy egy héttel ezelőtt azt mondták rá, hogy oké, és lefertőtlenítették, de ők se istenek, lehet, hogy tévedtek, nem voltak elég alaposak, stb. Vagy azóta történt az ujjaddal valami, ami megváltoztatta az állapotát. Ki tudja?
A lényeg, hogy az ujjad érdekében el kell menni a dokihoz. Lehet, hogy a gyulladás miatt kapsz valamilyen vérmérgezés elleni oltást, vagy eleve valami vénásan adható gyulladáscsökkentőt, antibiotikumot, fogalmam nincs. Viszont ettől ne paráz, nem érdemes, mert ezek olyan gyorsan hatnak, hogy akár fél-egy nap alatt lehúzzák a gyulladást. Tudom, mert a lábamon volt egyszer egy seb, ami nem gyógyult, és én így jártam, kaptam egy ítetanusz ellenit, meg egy antibiotikumos gyulladácsökkentőt a vénámba. Mire kiadták a zárójelentésemet (15 perc múlva), már lement a sebláz.
Úgyhogy ess rajta túl mihamarabb!
Majd írd meg, mi volt! (remélem, már el is mentél)
25/N
Jól van, jól tetted:)
Nem, ha repedés miatt van begyulladva, akkor nem kapsz vérmérgezést. Azt arra értettem, ha esetleg attól lett volna gyulladt, hogy nem tisztították ki a sebet jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!