Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Kilyukasztattam a fülem, és...

Kilyukasztattam a fülem, és begyulladt, pedig 2 hónapja benne van. MIt tegyek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha már kicserélted másikra az eredetileg belőtt fülbevalót, rakd vissza azt. Alaposan fertőtlenítsd a lyukat és a fülbevalót is és ne vedd ki, csak törölgesd át naponta fertőtlenítővel. Néhány nap - 1 hét alatt be fog gyógyulni.

Már több mint 30 éve van fülbevalóm, néha be-begyullad a lyuk (elég egy pici hámsérülés), mindig helyrejön néhány nap alatt. A lényeg: tisztaság és minél kevésbé irritáló fülbevaló (semmi himbilimbi, amíg meggyógyul). Ha teljesen kiveszed a füledből, akkor a sebbel együtt a lyuk is behegedhet! Ha teljes ép, gyulladásmentes a lyuk, akkor akár évekre is kiveheted a fülbevalódat, nem gyógyul be a lyuk.

2010. jún. 2. 13:35
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen, sokat segítettél:)..csak egy baj van, hogy nemtudom vissza rakni a gyógyfülbevalóm, mert egyszerűen nem tudom a gyulladástól visszarakni :-S
2010. jún. 2. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Pedig akárhogy fáj, be kell tuszakolni összeszorított foggal, különben a seb miatt begyógyul a lyukad (mármint a cimpádban :) ). Nyugi, vegyél mély lélegzetet és óvatosan, de határozottan, kicsit pödörgetve told át, amerre a lyuk engedi. Ha a cimpádat lehúzod kicsit , a járat is kiegyenesedik, elvékonyodik, kicsivel egyszerűbb áttolni rajta a fülbevalót. Ha félsz, kérd meg anyukádat vagy a testvéredet, barátodat/nődet, ők nem érzik a fájdalmadat, nyugodtabban rakják be a fülbevalót! Csak ügyesen! :)
2010. jún. 2. 17:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Naa igen, annyi volt a bibi,, hoyg fennt a porcbe lőtték a lyukat, és ott gyulladt be, de az este anyut megkértem hogy tegye be..eléggé fájt, de kibírtam :)

Köszönöm a tanácsodat :) !

2010. jún. 3. 12:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban kapható Tetran kenőcs, és ha azzal kened, elmúlik a gyulladás hamar.
2010. aug. 18. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!