Hogyan lehet megelőzni a visszér kialakulását? Mentsetek meg!
21 éves lány vagyok, anyukámnak nagyon visszeres a lába és valószínűleg örököltem. Sokszor fáj a vádlim, szurkáló, néha lüktető érzés, ezen kívül sokszor "ólomnehéz". Még nem látszik, de ezek már a tünetek.
Helyesen táplálkozom, ideális a testsúlyom, hetente többször biciklizek, szoktam pilatesezni is. Nem szeretek úszni. Ezeken kívül tudnátok valamit ajánlani? Mentsetek meg, nem akarok visszeres lenni!!
amit az előttem szólók.
ja és nem visszeres, mert mindenkinek visszeres a lába ugyanis a visszér=véna=gyűjtőér hanem visszér tágulat :))
ja és érdemes figyelni rá , mert visszér tágulat hatására vérörvények alakulhatnak ki abból pedig trombózis.
Kedves kérdező!
Vannak rá jó szerek, kenőcsök. Legalább a háziorvosotokkal beszélj, hogy segítsen megelőzni, hogy később ne kelljen gyógyítania.
Sokat mozogj és fogyassz folyadékot rendesen 2-3 L.
Tusolásnál ajánlott a hideg-meleg váltózuhany és persze kend a vadgesztenye kivonatú krémeket.
Köszönöm a válaszokat!
Napi 500 mg C vitamint szedek rendszeresen. Van valami más vitamin, ami segítene?
A vadgesztenye krémet és a hideg vizes ötletet ki fogom próbálni! A háziorvost is megkérdezem, bár orvosoktól általában nem tudok meg sok új információt, nem tudom, ti hogyan vagytok vele. Mindig hangsúlyozzák, hogy a megelőzés a legfontosabb és menjünk el időben orvoshoz, de amikor ilyen "pitiáner" panaszokkal, mint hogy időnként szurkálást érzek a lábamban és szerintem ez már a visszér tágulat jele, csak bólogatnak, és addig nem foglalkoznak vele komolyan, amíg nem lesznek nagy lila kidudorodott undorító erek a lábamon...
Ezeken kívül van már BEVÁLT tapasztalata valakinek?
Mogyorólevélből készült krém!
(Coryli folium)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!