Hogy csillapítsam a magas lázam?
39.5 fokos lázam van..Légyszi ne írjátok h google a barátom mert nincs erőm keresgélni...Köszi...
L/14
Ezt találtam a google-ba:
Leghatásosabb és leggyorsabb lázcsillapító módszer a hűtőfürdő. A gyermeket meztelenre vetkőztetjük, a kádba testhőmérsékletű vizet engedünk, ebbe ültetjük a gyermeket, majd hűtjük a fürdővizet hideg víz fokozatos hozzáadásával. Körülbelül két perc alatt lehűtjük a vizet 28 - 30 fokosra. Addig alkalmazzuk ezt az eljárást, amíg a testhőmérséklet 38 fok alá nem csökken. A hűtőfürdő maximum tíz percig tarthat, de ha a gyermek dideregni kezd, azonnal fejezzük be. A vízből kiemelve a gyermeket szárazra töröljük, könnyű ruhába felöltöztetjük és vékony takaróval takarjuk be, hogy a hőleadást ne akadályozzuk.
De ha nem megy lejjebb,akkor irány az ügyelet,ahol adnak lázcsillapító szurit.
szia,nekem tavaly tavasszal volt egy hosszú betegségem(szalmonella) és ez elég magas lázzal volt...édesapám ismerve,hogy imádom a meleg vizet,39 fokos láznál azt mondta csinál fürdőt.15percig voltam benne,úgy hogy a testhőmérsékletnék picit melegebb volt a víz.Majd folyamatosan engedtem hozzá hidegebb vizet(persze előtte engedtem le a melegebbből) így levitte picit a lázamat,majd bevettem egy algopyrynt...A baj csak az volt,hogyha nem látott rögtön magamra tettem 2plédet,hogy ne faggyak meg,így kezdhettük úrja.:(:(
Jobbulást kívánok Neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!