Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Vissza-visszatérő ekcémámra...

Vissza-visszatérő ekcémámra mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy ekcémám évek óta vissza-visszatér, télen-nyáron, de télen inkább többször. Nem tudjuk az okát, de arra tippelek, hogy mivel a porra is allergiás vagyok (por atka) mostanában nincs nyitva a hideg miatt az ablak, és azért jön elő télen gyakrabban. Viszont nagyon-nagyon erős a gyanúm, hogy valami ételre is allergiás vagyok. Ezt hogy lehetne kikísérletezni? Bármilyen ekcémás diétát szívesen fogadok, csak legvégső esetben szeretnék elmenni ételallergia tesztre, mert macerás, és mostanában nagyon nincs időm rá az egyetem miatt. :( Jelenleg a nyakamon jött ki viszkető piros folt, elkezdett terjedni, de szerencsére lassan. Egyelőre Sanatopiccal kenem, de nem látok javulást. Asztmám is van, Aeriust szedtem hónapokig, most egy hónapja más gyógyszerre álltam át, de nem vált be megint rákezdtem az Aeriusra tegnap. Az is előfordulhat, hogy ettől is javul?
2010. dec. 11. 11:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pedig nincs más választásod, ha ételallergiára gyanakszol, mint a vizsgálat. De én egyébként nem hiszem. A húgom is ekcémás, neki egy doki által felírt, kikeverős krém vált be legjobban (amiben Canesten is volt - azt mondják, az ekcémánál mindig van gomba is), másodiknak pedig az Elocom nevű, receptes.

Sajnos végleg nem fog elmúlni, csak a tűneteket tudod enyhíteni.

2010. dec. 11. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:
ne egyél cukrot, de egyél nagyon sok céklát. Még az allergiád is elmúlhat, És napi 3 óra friss levegőn való mozgás.
2010. dec. 11. 11:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Előfordulhat,hogy valami olyan anyagra vagy allergiás ami a bőröddel érintkezik.Nálam ez a nikkel.De lehet pamut akármi...
2010. dec. 11. 11:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Mostanában sokszor hordtam kötöt pulóvereket, és egy hete kb mikor ez jelentkezni kezdett, erősen irritálták a nyakam ezek a kötött pulcsik. Tehát ez sem kizárt, mivel telente kerülnek elő ezek. Viszotn a többit sem lehet kizárni, lehet hogy együttes okok vannak! Céklát fogok majd ezentúl befűzni az étrendembe, ártani nem árthat!
2010. dec. 11. 12:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Reszelj le nagylyukú reszelőn nyers répát és nyers céklát fele-fele arányban, és keverd össze majonézzel. (Én Tesco biót veszek, kibírható áru és mégse 100% műanyag.) 1 nap hűtés után isteni, jól laktat, rántott hússal/hallal különösen finom.
2010. dec. 11. 12:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Öblítőszereket, mosóporokat, egyéb vegyszereket sem szabadna használnod. Legvégső esetben a hypoallergénnel fémjelzett szereket.Vastag gumikesztyű a házimunkához.

Volt egy régi doktor bácsi Gyulán, (-ezt a nagymamám mesélte-), és ez a gyermekorvos azt tanácsolta egy ekcémás kisgyermek édesanyjának, hogy adjon a kisgyermekének rendszeresen egy kis szalonnát,-(mármint az étrendjébe vigye bele...)- s attól elmúlik. Állítólag el is múlt.

2010. dec. 11. 20:14
 7/10 anonim válasza:

Gyógynövényekkel próbálkoztál?

[link]

2010. dec. 12. 08:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezt a régi gyulai doktorbácsit én is ismertem.Mármint a popsikenőcséről. Még a halála után is neve szerint keverték a gyógyszerészek, és soha nem volt piros a babapopsi, textilben sem.

A disznó nagyon közel áll az emberi test szerkezetéhez, lehet, hyog ebben van a titok. Mert a popsikenyőcsben is volt szerintem disznózsír.Fogbeültetésnél is bevált a sertés-kollagén.

2010. dec. 13. 16:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a sok hasznos infót, meg fogom fogadni őket, illetve megpróbálom beleépíteni ezeket az életvitelembe, és remélem elérek végre valami hosszabbtávú eredményt. :-)
2010. dec. 15. 09:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Én ekcémás vagyok. Ha valamire allergiás vagy, a legfontosabb az, hogy ellátogass a bőrgyógyászatra és megtudd, mire is vagy pontosan. Enélkül nehéz lenne kitalálni. De lehetsz sok mindenre: szappanra, öblítőszerre, tisztítószerre, ételre, ruhára.

HA MÁR KIJÖTT ÉS VISZKET, kerüld a gyapjút, helyette 100% pamut ruhákat vegyél fel. A gyógyszertárban lehet kapni kikevert fürdető krémet, és egyszerű krémet. Írasd fel a házi dokiddal, úgy fele annyiba kerül. Ezen kívül, szedned kell allergiára való gyógyszert - így el fog múlni a viszketés. [;

2010. dec. 24. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!