Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Fáj az arcüregem. Mit csináljak?

Fáj az arcüregem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Átolvastam az ezzel kapcsolatos kérdéseket, de nem találtam választ. Tegnap óta fáj az arcüregem, nem vészes, de mégsem a legjobb. Ma már többször kellett orrot fújni, és reggel köhögtem is. Orvoshoz nem mennék, mert már eleget hiányoztam így is a suliból, meg már csak 2 hét van hátra téli szünetig, annyit szeretnék kibírni. Sokan írták az infralámpát, nekünk itthon nincs. Esetleg van valami más amivel sikerülhet helyrejönnöm?
2010. dec. 5. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Velem is ez a helyzet,nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra.
2010. dec. 5. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed mintha el lenne dugulva, akkor én vagy az orrspray-t vagy a kamillateás inhalálást javasolnám, vagy felváltva a kettőt. Nálam be szoktak válni.:)
2010. dec. 5. 14:10
 3/5 A kérdező kommentje:

14:10

Köszi, ki fogom próbálni :)

2010. dec. 5. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A múlt évben 6 hónapon át tartott az arcüreggyulladásom, de 2 erős antibiotikumkúra se hatotta meg...

Így kezembe vettem a gyógyításomat.

Varrtam egy sós zsákot, amit a konvektoron melegítettem addig, amíg inhaláltam. (Ezt mind lefekvés előtt közvetlenül.)

Kamilla és hársfa 1:1 arányú keverékéből készítettem forrázatot.

Majd amikor már jólesően rá lehetett hajolni a gőzére, akkor törölköző a fejemre, és addig inhaláltam, amíg egészen langyosra nem hűlt a tea. Ezután betakartam az arcomat, és lefeküdtem fél órára, hogy lehűljön az arcom. Ezután rátettem a sózsákocskát az arcomra és úgy aludtam el.

Ha napközben eldugult az orrom, akkor csak sós vizet csöppentettem bele, vagy Carmol cseppet cseppentettem a nyelvemre (jó erős) és pár perc múlva kaptam levegőt.

Ezt majdnem 3 hónapig minden este csináltam.

Tavasszal adódott egy lehetőség, egy hétvégére felmentem a hegyekbe, isteni tiszta friss levegőre - és azóta semmi bajom :)

2010. dec. 5. 18:15
 5/5 A kérdező kommentje:

18:15

Ez nagyon jó :) remélem azért még nem olyan komoly nálam ez az arcüreggyulladás (már ha az). De ha tartósan nem javulok, akkor hasonlóképp fogok cselekedni :)

Mondjuk bármit próbáltam egész nap, semmivel sem jobb. Holnap sajnos mégis megyek orvoshoz amennyiben nem leszek jobban, akármennyire nincs kedvem hozzá.

2010. dec. 5. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!