Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Gyömbértea, forrázat. Hogyan...

Gyömbértea, forrázat. Hogyan készítitek a szárított, őrölt, porított gyömbérből a forrázatot ("teát") úgy, hogy ne legye se túl erős, se gyenge? Mennyi vízhez mennyi gyömbért tesztek?

Figyelt kérdés
Nem a friss gyömbérgyökérre vonatkozik a kérdés.

tegnapelőtt 09:38
 1/3 dixi.dit válasza:
100%
Én 1 tk-nyi gyömbérport tennék 1 csészébe, amire ráönteném a forró vizet, lefedném,majd kb 10p múlva leszűrném, és kis édesítővel, citromlével fogyasztanám.
tegnapelőtt 11:16
 2/3 Grimfox ***** válasza:

A por nem ideális. Nem lehet rendesen eszűrni, és ezért az erősségét se lehet jól belőni.

Ha van szűrőpapírod, lehet hogy megoldható, de az erősségét akkor is teljesen máshogy kell kezelni, mint a friss, vagy szárított gyömbérét.

tegnapelőtt 14:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Én pontosan úgy használom, hogy van egy vékony fa (kávé)keverő pálcikám, és azzal mérem ki a gyömbér port a teába. Amennyi a pálca elejére ráfér. Így nem lesz túl erős. Bár az is igaz, én más teába teszem, mondjuk zöld teába, és nemcsak gyömbér port, de kurkumát is szoktam bele méricskélni, meg egy nagyon pici őrölt borsot, mert az erősíti főleg a kurkuma, de a gyömbér hatását is. Mindkettőnek vérhigítő, vízhajtó a hatása, a zöld tea szintén hajtja a vizet.

A citromlé sem rossz, csak igazi citromból facsard, ne valami műléből öntsd. Ha pedig édesíteni akarod, akkor vagy méz, vagy agavé szirup, esetleg sztívia, ami szóba jöhet. Egyetlen dologra kell ügyelni, a tea ne legyen túl forró, mert akkor épp a hasznos hatóanyagok azok, amik kárba vesznek.

Bocsi, ha kissé off voltam, de a válasz is benne van a kérdésedre - egy keverő pálcányi (a pálcika eleje) mennyiség a gyömbérporból, pont úgy, mintha kiskanalat használnál. (Mondjuk a pohár mérete sem mindegy ebben az esetben.)

tegnap 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!