Akácvirág teát iszom két hete repcemézzel gégész javaslatára. De észrevettem, hogy utána nemsokkal savanykás ízet érzek. S váladék képződik. Köpködnöm kell egy darabig mire jobb lesz. Mi lehet ez? Tapasztalat? Esetleg mégis savat csinál?
Mert a gégész épp azért ajánlotta ezt a kombót, hogy védje a gyomrom meg könnyebben tudjak Köhögni
Nem értem. Hagyjam abba? Január 6-i héten próbálok bejutni a gégészhez. Időpont foglalás esélytelen. Nem veszik fel a telefont 😵💫
Ezek alapján nem olyan jó ez neked, szerintem fejezd be.
Több oka is lehet egyébként: reflux, egyéni érzékenység, váladékképző hatás.
Mindenképpe próbálj meg eljutni a szakorvoshoz. Addig igyál langyos vizet vagy kamillateát, amelyek kevésbé valószínű, hogy irritálnak.
Az akácvirágnak van nyálkaoldó hatása, és csökkenti a gyomorsavat. Megeshet, hogy a repcemézzel van a gond, nem? Próbáld natúran inni az akácvirágot, és nézd meg, hogy marad e a mellékíz. A váladék képződése könnyen lehet a váladék felszakadása is, ami eddig le volt tapadva.
A savanykás ízt okozhatja a száj baktériumflórája is, ami reagál a mézre, vagy az akácvirág édeskés ízére.
Ha erős gyomrod van, és nem zavar a köhögés, akkor esetleg megkérdezhetnéd az orvosod, hogy kakukkfű teával nem lenne e érdemes megpróbálkozni. Nem finom, viszont nagyon erős köptető.
A repceméz az kifejezetten gyomorsavra van. Ezért kérte az orvos, hogy azzal édesítsem a teát.
Pl kávéval semmi gond.
Csak instantot gyengét és tejjel iszom keveset, amit repcemézzel ízesítek.
Akácvirág teát meg csak este iszom, az orvos javaslatára.
Mert napközben meg köptetőt iszok.
Nekem pont hogy köhögés csillapítás miatt javasolta a teát estére.
Ezért nem értettem, hogy utana nemsokkal folydogált a váladék a számban.
Ani ha nem savanykás lenne talán nem zavarna annyira.
Egyébként ezelőtt soha nem hallottam a reocemézről. Mi mindig csak virágmézt vagy ritkán akácmézet használtunk.
Kamillavirág teám van még itthon.
🤷
Önmagában a tea rosszabb.
Melyik márkát érdemes belőle megvenni?
Nekem Naturland van.
A márka annyira nem fontos, mert ugyanaz a növényi rész van benne. De a naturland általában jó minőségű drogot forgalmaz, azt érdemes vásárolni.
Ha köhögés ellen kell tea, ami kíméletes a gyomorhoz, lehet még próbálkozni bodzavirággal, hársvirággal is. Vagy a kettő keverékével. A kamilla is jó, természetesen, csak van néhány ember, aki nem bírja annyira. Aki bírja, annak nagyon hatékony.
A repceméz is jó dolog, de ha valaki érzékeny, vagy allergiás a repcére, annak okozhat kellemetlenséget. Ez csak példa, nem mondom, hogy nálad ez a baj. Plusz elég tömény méz, még az amúgy is tömény mézek között is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!