A máj mennyi idő alatt tud regenerálódni, és hogyan tudom a gyógyulást elősegíteni?
Ne piálj, ne zabálj és regenerálódik
1-2 hónap alatt csodákra képes a máj
Az attól függ miért kéne neki regenerálódni?
Általánosan elmondható ha erős fél évig odafigyelsz miket eszel-iszol akkor magától helyrejön.
Mária tövis magot érdemes venni. Ebből egy csapott teáskanálnyit pl mozsárban porrá törni, leforrázni teának, és meginni.
A máriatövis jó ötlet, de teának meginni majdnem fölösleges. A hatóanyaga kizárólag zsírban oldódik(a mag zsíros olaja tartalmazza), ezért forró vízben szinte semmi nem oldódik ki belőle. A silegon nevű készítmény egy gyógynövénykivonatos tabletta, ami a máriatövis hatóanyagát tartalmazza kivonatként, ezt már fel tudja dolgozni a test.
Esetleg még le lehet darálni a magot, és olajos kivonatot lehet belőle csinálni valamilyen finomabb étkezési olajjal, mint mondjuk len, vagy olívaolaj.
Az is lehet hogy az olajat oldja ki a víz. Hiszen mikor töröm be a magokat mozsárban már nedves kicsit.
Amúgy Grimfox nem kötekedni akarok, de chat gpt is azt mondta hogy hatásos. Egyébként a meg is lehet enni a magokat, simán meg porrá őrölve is. Elvileg úgyis hatásos.
Persze tapasztalatból nem tudok semmit erről, mert én néha pár hétig eszem-iszom (mikor hogy). Alkoholista vagyok és próbálom megelőzni a májnagyobbodást (eddig még sikerült).
Az olajat biztosan nem oldja ki a víz. Az olaj nem oldódik vízben. Illóolajokat szoktak kivonni vízzel, de a máriatövis olaja zsíros olaj. Amikor mozsárban töröd a magokat, a mag saját nedvesség, és olajtartalmát préseled ki. Az viszont igaz, hogy ha megeszed magában, több hatóanyagot nyersz ki belőle, mint ha leforráznád, és a teát meginnád. Ha simán megeszed a magot, akkor meg majdnem érintetlenül átmegy rajtad.
Fogalmam sincs, hogy a ChatGPT mit mond, én a szakkönyvekre szoktam hivatkozni, ha gyógynövényekkel kapcsolatos kérdéseim vannak. A ChatGPT olyan oldalakon is kereshet, ahol nem hiteles leírások vannak. Ha az adatbázis teljesen megbízható lenne, akkor a ChatgPT is az lenne. Biztos eljön az az idő is, de jelenleg még biztonságosabb szakkönyveket használni.
Értem. Akkor ezentúl több olyat csinálok hogy porrá őrlöm, aztán megeszem az őrleményt. Mindig tanul valamit az ember :)
Viszont ha zsírban oldódik akkor elméletileg lehetne olyat is pl hogy a port vajban vagy margarinban párolnám, esetleg tejben főzném (de ezek csak tippek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!