Amennyiben légzőgyakorlat (Wim Hof) közben túl hűvösnek érzem a levegőt a fogaim szempontjából, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Nyáron nem éreztem problémának, de most már valamivel hűvösebb van a szobában.
Fogok venni olyan fogkrémet, ami védi az érzékeny fogakat.
Ezen kívül szájmaszkra gondoltam, de felhívták rá a figyelmem, hogy akkor kevesebb oxigént tudok belélegezni, vagy esetlegesen anyagdarabokat is belélegezhetek.
Van esetleg valami ötletetek?
2023. nov. 4. 14:33
1/11 anonim válasza:
Semmit sajnos. Az érzékeny fogakat védő fogkrém szerintem felejtős, az neked nem elég alternatív, viszont az indiai szent tehén lepényéből meg nem lehet olyat csinálni, szóval így jártál sajnos.
2/11 A kérdező kommentje:
Rendkívül hasznos hozzászólás, köszi!
2023. nov. 4. 15:08
4/11 anonim válasza:
Első körben megfelelő fogkrém, aztán ha nem segít 1-2 héten belül, akkor fogorvos. A maszk hülyeség, mert attól nem lesz melegebb a levegő, hacsak nem valami spéci fűthető maszkod van.
Az alap problémát kell kezelni, vagyis a fogaidat, nem (csak) a tünetet.
5/11 Grimfox válasza:
Esetleg megpróbálhatnád fürdés közben, meleg, párás levegő mellett végezni, ha ez nem ellenjavallott ennél a gyakorlattípusnál. Illetve ha a gyakorlatot nem olyan helyzetben kell végezni, amit fürdés, tusolás közben nem lehet kivitelezni.
6/11 Grimfox válasza:
Alternatívaként hasonló módszerekre váltás, mint pl a qigong. Ott majdnem mindig csak orron át lélegzel.
7/11 anonim válasza:
#5 a Wim Hoff módszer egyik alappillére a hideg, akár jeges vizes fürdés.
8/11 Grimfox válasza:
Közben utánanéztem én is. Hidegvizes fürdőnél nehéz a hideget kivédeni. És gondolom a melegvízre cserélés se működik.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat, a fogvédő, fogkrém irányába megyek el (ha minden kötél szakad, fogorvos), illetve utána nézek, mi az a qigong :)
2023. nov. 4. 22:29
10/11 Grimfox válasza:
Légzésre alapuló gyakorlatok sokasága. Ide tartozik a tummo(tibet), taichi, a Nyolc Brokáttekercs és egy sor ülő, és álló/mozgásos gyakorlat. Egészség, testi, és lelki erő, fegyelem, és koncentráció növelés az alap célkitűzése az összes gyakorlatnak, aztán vannak ezen túl specializálódott módszerek, irányzatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!