Mit tegyek, hogy ne fájjanak a könyök- és vállízületeim? Hogy előzhető meg a fájdalom és ha már fáj, akkor mi segít gyorsan elmúlasztani?
Csak 38 éves vagyok, de ha nagyobb igénybevételnek teszem ki a szervezetem, vagy ha nem, viszont van egy rossz mozdulatom, akkor könnyen megfájdulnak a karomban az ízületek. Elsősorban a könyököm szokott fájni, de a vállam is elég gyakran.
Nagy a házunk, ma korán keltem, hogy még a hűvösben ablakot pucoljak. 4 nagy ablakot mostam és glancoltam ki, utána meg kitakarítottam a fürdőszobában és felmostam a konyhában. Jó-jó, hatékony voltam, de azért mégsem volt ez olyan irtó sok munka... Mégis, mikor kb kész voltam és felemeltem a felmosóvödröt, hogy kiöntsem a piszkos vizet, akkor éreztem, hogy kezd fájni az egyik könyökízületem...
Itt a szombat, és ezen kívül még lett volna energiám még más itthoni melóhoz, de végül úgy döntöttem, mára akkor nem erőltetem magam tovább.
Hát persze már késő, fájdogál a könyököm....
De könyörgöm, 38 évesen ne már, hogy vissza kelljen fognom a házimunkát, hogy ne fájjon....!!!
Mit tehetnék, hogy többet dolgozhassak itthon vagy sportoljak bárhol, de ne fájjanak az ízületek???
Hát elsősorban nem gyógyszerek érdekelnének, hanem bármi, ami természetes és orvos nélkül hozzáférhető.
Vagy esetleg van olyan étel, amit ha gyakran ennék, az hatékony lenne ízületi fájdalmak kialakulása ellen????
Ami nekem rengeteget segített, hogy egyrészt elhagytam a húst meg az állati fehérjéket (sok esetben a csökkentés is elég lehet), elkezdtem saját súlyos edzéseket végezni és ahol csak lehet, kihagyon a háztartási gépeket. Ez utóbbi sokaknak hülyeségnek hangzik, de ha egy tésztát hézzel dagasztasz, a karod-hátad izmait rendeltetésszerüen mozgatod, ha géppel, akkor megfeljebb rossz tartásban kapcsolgatod, de enm mozogsz. Ugyanez érvényes a zöldségfélék (meg húsok) darabolására, reszelésére is, sokat segítenek az izületek átmozgatásában.
Ami szintén jó, az a kurkuma, de nem a kapszulát vedd, mert az rettentö drága, hanem a füszerport és naponta 1-2 teákanálnyit egyél meg. Vagy ételekre szórd rá, vagy ostyába csomagold, önmagában igen száraz, homokszerü, nem igazán esik jól.
Szia!
Nekem az izületekre a glükozaminszulfátot, kondroitinszulfátot és MSM-et tartalmazó aloe vera ital és az izületek olajozására a hyaluronsavat, gyömbért és kurkumát tartalmazó bogyó fogyasztása vált be.
Jobbulást!
:)
Alig eszem húst, ha nem is a saját súlyommal edzek, de rengeteget mozgok (elhízni sem tudok, annyira aktív vagyok...), kézzel készítem a kelt tésztát, és minden más tésztát is, és más szempontból is ómódi vagyok a konyhában, sőt mosásnál és takarításnál is... Szóval első Válaszoló, ezek alapján irtóra nem kéne fájniuk az izületeimnek! :)))
Na de ezt a kurkumát ketten is írtátok, életemben nem hallottam, de megpróbálom azt. Nagyon ritkán használom főzéshez, elég intenzív kevés is, nem is tudom hogy tudnék napi 1-2 tk-nyit megenni, de utánanézek, és elgondolkodom rajta, hátha.... :)
MÉg írhat bárki, ha tud valami csodát! Köszi!
AZ elsö vagyok, ha így élsz, akkor neked valószínüleg más a gond (de ha megnézed az emberek többségét, velük más lenne a helyzet), szóval ne haragudj.
A kurkumát meg úgy legjobb fogyasztani, ha veszel olyan ostyalapocskákat, amiket adventi sütik alá szokás tenni sütéskor, ezt a tenyeredre fekteted, picit megnedvesíted, ráteszed a kurkumát és ráhajtogatod az ostyát. Így egyben le lehet nyelni, mint egy kapszulát, és nem érzed az ízét.
Meg elvileg a gyógyszertárban is lehet kapni direkt porok bevételéhez ostyakapszulát, csak az szerintem jóval drágább
Nem haragszom, lásd szmájli!
Csak vicces volt olvasni, hogy amiket sorolsz, az nálam kb. oké volt eddig is. :))
Hát nyalogatom már a kurkumát... :)
Az ostyakapszula meg nekem eddig ismeretlen szó volt, hát köszi, ma is tanultam valami újat!
A szmájlira nem figyeltem, de az jó, ha nem értettél félre.
Meg tényleg vicces, hogy ezek nálad rendben vannak, föleg, hogy a legtöbb olyan, amin az átlagember felháborodik.
Nekem egyébként a sima kis ostyalapok jobban beváltak, de lényegében mindegy.
Remélem, hamarosan jayulni fog az állapotod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!