Zöld dióhéj szárítva (tea)?
Sziasztok,
több helyen olvastam, hogy zöld dióhéjből készített tea nagyon egészséges és, ami számomra a lényeg, pikkelysömör esetén is hatásos.
A kérdésem az, hogy ha "meghámozom" a zöld dióhéjat és kiszárítom, utána még lehet belőle teát készíteni, vagy ezt ténylegesen teljesen friss, még zöld állapotban kell elkészíteni?
Én konkrétan festésre használom azt a "teát", ezért nem hiszem, hogy jó ötlet lenne meginni. Olyan magas a juglon, és a cseranyag tartalma, hogy szerintem akár még enyhén mérgező is lehet. Ahogy az első írja, külsőleg a cseranyag tartalma miatt jó lehet lemosásra, de arra fel kell készülni, hogy napokig barna lesz tőle a bőr.
Diólevélből lehet teát készíteni, de csak kis mennyiségben alkalmazható, az is inkább külsőleg, mint belsőleg(ezt lehet belsőleg is), és csak rövid kúrákat lehet vele tartani. Viszont ez nem fogja meg a bőrt annyira.
Hát, ha mindenképp meg akarod inni, akkor szigorúan a Maria Treben könyvében olvasottak szerint készítsd el a teát, és az adagolást is úgy állítsd be, mert ő valóban világszinten elismert szaktekintély. A könyvben nem írtak az elkészítésről? Le szokták írni, ha valamit frissen kell(vagy csak frissen lehet) használni, mert ugye az a ritkább eset, általában valamilyen tartósításon átesik a drog.
Viszont szerintem pikkelysömörre lemosószerként alkalmazandó a dolog. Az egy meglehetősen makacs, és macerás állapot, belsőleg elég nehéz hatni rá. A dióteát pedig biztos, hogy nem szabad huzamosan inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!