Rak ellen hasznalt valaki tomjent? Hasznalt?
Szeretem az ilyeneket: nem menne rendes kezelésre ,hogy “ne pénzelje a gyógyszeripart” de azért kiad x százezer forintot csodakenőcsökre, csodaolajakra meg mit tudom én mire. Persze arra már nem gondol ,hogy ha az a csodacucc tényleg olyan hiperszuper lenne akkor az első felfedezője úgy meggazdagodott volna belőle ,hogy még a dédunokájának sem lennének anyagi gondjai. Ehhez képest úgy kell a net meg facebook bugyraiban előtúrni őket.
Persze erre jön az “a gyóccerlóbinak nem érdeke ,hogy meggyógyulj mer’ nekik csak a pÉnZ kell”. Hát aki egyszer beteg lesz (nem feltétlenül rákos) az beteg tud lenni mégegyszer. Kivéve ha meghal, akkor nem. De amíg él addig bárki bármikor lehet beteg, sérült stb. Szóval ha a gyógyszeripar annyira a haszonra hajt akkor igenis érdeke lenne az emberek állapota mert a halottból nem jön pénz, ugye. Ebből rakjátok össze ,hogy akkor mennyire “nem érdeke” olyan csodacuccokat árulni ha tényleg működnének.
“egy gyogyszert engedelyeztetni nagyon hosszu, burokratikus ut.”
Igen, valóban. De ez nem úgy megy ,hogy piacra van dobva a gyógyszer de még nincs bevizsgálva, kipróbálva, engedélyezve stb. Szóval a csodacuccokat sem azért nem használja a gyógyszeripar mert “még nincsenek hivatalosan forgalomba hozva”.
“Szoval akinek gondja van, ketsegbeesetten keresgel. Mindenhol.”
Igen, ez igaz. És sajnos vannak akik ezeket a kétségbeesett embereket használják ki.
Én úgy vagyok vele ,hogy ha már tetemes pénzt kell kiadjak valamiért, jelen esetben kezelésekre, akkor az legyen a legbiztosabb forrás. Ha kell akkor egy jobb egészségügyi külföldi ország is szóba jöhet. De ezekben a netes mindent is gyógyító csodacuccokban nem hiszek, szerintem csak lehúzás. Az ilyen-olyan random facebook csoportok sem biztosítékok semmire. Elvégre van aki pénzért reklámoz és dicsér kozmetikai termékeket úgy ,hogy lehet ő maga nem is használja.
Persze ritkán léteznek “csodás gyógyulások” meg hasonlók s ezeket szeretik is felkapni s lobogtatni (elvégre mondjuk Hawking is +70 (?) évig élt mint amire az orvosok tippeltek) de aligha a püspökfalatra csepegtetett cickafark és kamillatea keverék adta a csodát. Ezernyi dolog befolyásolhat, köztük puszta szerencse is. A legtöbb amit tehetünk ,hogy felkeressük a legmegbízhatóbb szakembereket s rájuk hallgatunk.
Paradox mòdon ritka itt a gyakorin ennyire èrtelmes hozzàszolas mint itt most az elottem
Szolo. Le is zarhatjuk ezt kerdest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!