Eldugult fülre, jó és bevált praktikák? (Kicsi hallójárat)
Többször is voltam már füleszeten ez miatt, a sokadiknál mondták, hogy sajnos kicsi a hallójáratom és nem tud öntisztulni a fülem, így műtéti megoldás jöhet szóba..
Ezt még nem vállaltam be, nem sok mindent tudok erről a műtétről.
Jelenleg megint itt tartok, hogy a fél fülemre süket vagyok 2 napja. Ha kipucolják, akkor körülbelül 5-6 hónapig teljesen jó szokott lenni, majd újra kezdődik, hogy eldugul teljesen. Szinte már mindent próbáltam, vettem patikába erre való cseppet is, (aurecon peroxid), talán mintha ez valamit érne, a csepp után elkezd nagyon pattogni, illetve borzasztóan viszketni a fülem belül, érzem hogy valamit ér, mert utána is mintha vmennyivel jobban hallanék, de ki nem dugítja sajnos.
Bocsi ha hosszú lett, praktikajat, tanácsokat szívesen fogadok.
Nekem van ilyen kis spricnim, amivel ki kell öblíteni a fülemet, miután ment bele a csepp.
De ami segít, az az, amit nem ajánlanak, hogy minden nap kiszedem a fülzsírt. Ha egy hétig kihagyom, akkor nekem be is dugul. Ha 3-4 napig, akkor egy darabig jó, aztán pár nap múlva bedugul.
Fültisztító pálca már eldugult fülre a legrosszabb, amit lehet javasolni. Inkább csak beljebb tömi a fülzsírt, plusz a vattájából leváló szöszök nemcsak rontanak a helyzeten, de allergiát is okozhatnak.
A babolaj teljesen jó, illetve a peroxidos fülcsepp, amit eddig is használtál. A legegyszerűbb fül-orr-gégészeten kimosatni a füled, ha kell, akkor 5-6 havonta. Elviekben otthon is meg lehet csinálni, hiszen csak langyos víz kellene hozzá, meg egy nagyobb fecskendő, amit patikából be lehet szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!