Az orbáncfű tea mellékhatások terén is olyan mint az antidepresszáns?
Figyelt kérdés
18/F vagyok. Sajnos nem rég, áprilisban elhunyt az édesapám. Jelenleg magamra vagyok utalva, bár ugyanabba a városba költöztem a nővéremmel ahol anyám is él, van egy kis pénzünk és abból albizunk, de anyám néha besegít ad egy kis pénzt amikor szükségünk van rá. Természetesen dolgozunk, mindent megteszek hogy teljesen a saját talpamra állhassak. Elkezdtem dohányozni, már több mint 8 hónapja. Ha nem cigizek egy-két napig erős lehangoltságot és szorongást érzek. Impulzív leszek nélküle, meggondolatlanul cselekszek, annyira hozzászoktam. Mondhatni 2021 nem az én évem. Depressziós évnek tűnik. Elkezdtem inni orbáncfű teát. 5 napja iszom, minden nap egyet. Ma lesz hatodik napja. Az antidepresszánsok szedése közben ugye tipikus a kezdeti rosszabbodás. Az elmúlt egy-két napban mintha eltűnt volna az összes motivációm. Elkezdtem olvasni könyveket november elején, most már alig tudom rá venni magam hogy csak 20 percet is olvassak. Lehet hogy ezt a rosszabb hangulatot az orbáncfű okozza, igy kezdeti fázisban mint az antidepresszánsok?2021. dec. 1. 14:57
2/8 anonim válasza:
Nem hinném....
Eleve az orbáncfű tea hatásának a kb. fele placebo... :)
3/8 Grimfox válasza:
A kúra leírása szerint lefekvés előtt kell inni egy csészével. Ha így iszod, nem kéne, hogy a fent írt tüneteket produkáld.
Jóval enyhébb, és a beltartalmi anyagai nem szintetizáltak, és szelektáltak, így a mellékhatásai sem olyan jellegzetesek. Ugyanakkor fényérzékennyé teszi a bőrt, és néhányan allergiásak rá. Az előbbi télen nem okoz gondot, ha nem vagy rá allergiás, akkor az utóbbi sem.
Nem olyan erős, mint egy tabletta, de nincsenek is olyan mellékhatásai.
4/8 A kérdező kommentje:
Az imént egy órája elképesztő nyugtalanságot, fejfájást éreztem. Olyan volt mintha lángolna a fejem, pedig nem volt valójában emelkedett a testhőmérsékletem. Irgalmatlan szorongás, szinte már pánikroham jöt rám. Ha nem az orbáncfűtől, akkor mitől lehetett?
2021. dec. 1. 21:12
5/8 Grimfox válasza:
A kérdésedben ott a válasz. Majdnem pánikrohamig fajuló szorongás. Sajnos nagyon gyakran társul a depresszióhoz. Ha este iszod lefekvés előtt az orbáncfű teát, akkor reggel, és délben valamilyen nyugtató, lazító teát, vagy teakeveréket kellene innod.
6/8 A kérdező kommentje:
Citromfűvet iszok mellé... Soha nem voltak eddig ilyen tüneteim, de mindegy. Mindenkinek vannak sz@r napjai. Biztos elmúlik majd.
2021. dec. 1. 22:02
7/8 Grimfox válasza:
Ha hasonlót érzel, komló, citromfű, levendula, és ha bírod az ízét, macskagyökér keverékét próbáld ki szerintem. A keverési arány 1,2,1,1. Ez elég jól nyugtat, oldja a feszültséget, szorongást.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!
2021. dec. 2. 00:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!