Nagyon rosz a memoriám. Lehet ezen valahogy segíteni?
Hm. ezek szerint akkor már azt is elfelejtetted, hogy kiírtad ezt a kérdést? :P
Amúgy jó lenne, ha jönne valami épkézláb ötlet, mert szerintem nekem se túl jó. Én azt hallottam, hogy ez az omega 3 fejleszti a gyerekek agyi képességeit, de még nem próbáltam.
Nálam az vált be, amit egy tudós professzortól hallottam a rádióban:
úgy képzeljük el az agyat, mint ha izom lenne, tehát, ha nem használjuk, szépen lassan elsorvad... Azaz olyan "tornát" kell végeznünk, ami fenntartja, sőt fejleszti a memóriát: tanulás (nyelv, bármi, ami érdekel és még esetleg hasznos is a munkánkhoz), keresztrejtvény, vagy pl. szándékosan törekedni a bevásárló-lista felidézésére és így tovább:)
Rossz a memóriád?:D
Bebizonyitották hogy az ember memóriája tökéletes..Gyakorlatilag mindenre emlékszel amire valaha is, sőt olyanra is emlékezhetsz amit tudatosan meg sem figyeltél. Memória jó, csak emlékezni nem tudunk :)
Sok módszer van... Olvasgass, használd az agyad. Magolj be verseket.
Tanulj meg relaxálni. Ezek mind jó módszerek.
Kedves kérdező!
Nem biztos, hogy a memóriáddal van baj. Kérdés az, hogy mennyire vagy szorongó, érdektelen vagy esetleg depressziós, vagy egyszerűen beteg. Mert ha ezek a tünetek nálad előfordulnak, ezektől tudsz lenni nagyon feledékeny. A jó hír az, hogy segíteni ezen lehet. A rossz hír az, hogy nagyon sok erőfeszítést kell tenni. Lehet, hogy a személyiségednek is nagyot kell fejlődnie. Az olyan dolgok mint a türelmetlenség, irigység, stressz, stb. is a memória ellen dolgoznak. Kezdj el jógázni, legyél türelmes, kitartó, minden nap gyakorolj. Fontos, hogy egy jó oktató irányítson. Konkrétan az Iyengar féle jógát tudom ajánlani. Nekem fél év kellett, hogy érezzem a változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!