Kinek mi a tapasztalata a platina bázisú kemoterápiarol, mennyire lehet reményt fűzni hozza, illetve amit felirtak tápszert tele van cukorral szenhidrattal, Nutri drink Vélemény?
A nutridrink teljes értékű tápszer, a táplálkozásunk kb. 50 százalékát szénhidrát fedezi, ennek megfelelő a Nutridrink összetétele is. A platinás kérdés pedig nem igazán értelmezhető. Maga a gyógyszer jó, az hogy nálad mennyire válik be sok mindentől függ.
Azt viszont most megjegyezném, hogy amikor a tumoros beteg okosabb akar lenni mint az orvosa, az halállal szokott végződni. Nem a neten kell vad idegen hülyéket megkérdezni hanem az onkológusoddal és a háziorvosoddal kell konzultálni!
Daganatos beteg vagyok, még csak most diagnosztizáltak, az elején vagyok ennek az egésznek. Nagyon sok mindennek utánaolvastam. Eddigi tapasztalatok:
- A kórházam patológiája külön kérés nélkül továbbküldte a mintámat az egyik klinikára megerősítés, és pontosítás céljából. Ergo: tisztában vannak a határaikkal, és ismerik a konzílium fogalmát.
- A kezelést nem egyetlen orvos állítja fel, hanem az onkoteam.
- A kemoterápiára mindenki másképpen reagál, még ugyanazon daganat típus esetén is.
Szóval interneten nem fogsz megnyugtató választ kapni, mivel ami valakinek jó, lehet, másnak nem vált be. Nem véletlen, hogy a kezelést mindig egyénre szabottan állítják be.
Én úgy döntöttem, megbízom az orvosaimban. Ahogy elolvastam nálam a lehetséges kezeléseket, kiderült, az orvosaim is azt tartják a megfelelőnek, amit én, annak ellenére, hogy ez náluk nem megoldható, így az előzetes vizsgálatok után tovább leszek küldve valamelyik klinikára.
Ha belegondolunk, egy egyszerű fájdalomcsillapító esetén is megoszlanak a vélemények nemcsak a laikusok, de az orvosok körében is. Mindennek megvan a maga előnye, és hátránya egyaránt.
A kemoterápiás szerek esetén ez fokozottan igaz. Nem fogsz olyat találni, amiről mindenkinek ugyanaz a véleménye.
Én volt kemoterápiásként azt mondom, hogy azt tedd, amit az orvosod javasol, mert ő a te érdekedet nézi. Én nem használtam semmi alternatív megoldást csak a kemót.
Üdv, egy tünetmentes.
Gyógyszerészként válaszolok! Sajnos a platinum-származékok alapvetően régi tìpúsú kemioterapeutikumok, emiatt kevéssé szelektìvek, és a kemo klasszikus tüneteit keményen produkálják:
- hányinger/hányás
- hajhullás
- impotencia ecc.
Szóval ezekre tudsz számìtani. a cukor bevitelt illetően értem mire gondolsz. A Wartburg-effektus, tényleg valós és ezért ajánlják daganatos betegeknek a ketogén diétát, mivel ezzel az erősen cukor-dependens rákos sejetek elpusztulnak, cukor hiányában. Érdemes követni, biztosan jobb, mint egy magas GI-s, cukorral, finomìtatlan CH-val teli étrend.
Ami a tápszert illeti ne aggódj az abban lévő cukortól, viszont kezzd el szedni minnél előbb, a szervezetednek most kell az ásványi anyag és vitamin.
Sok sikert! Jobbulást, épülj fel mihamarabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!